spot_img
29.5 C
Vaslui
27-iun.-2024
spot_img

Traian Băsescu susține o testare pe un simulator de navigație: „Nu există examen la care să nu ai emoţii”

- Advertisement -


Președintele Traian Băsescu va susține în această dimineață o testare pe un simulator de navigație la Centrul Român pentru Pregătirea și Perfecționarea Personalului de Transporturi Navale, în cadrul cursului de reconfirmare a brevetului de comandant de navă. Testarea ar urma să dureze câteva ore.

Șeful statului a sosit la examen îmbrăcat în hainele de comandant de navă, în jurul orei 9.00. „Este un examen, doar nu era să vin îmbrăcat în blugi”, a explicat preşedintele.

Traian Băsescu a mărturisit că are emoții, ca la orice alt examen.

„Nu există examen la care să nu ai emoţii. Şi am şi o problemă. Este prima dată de când m-am dat jos de pe navă când am întreruptă valabilitatea brevetului de comandant. Anul trecut mi-a expirat dreptul de a mă urca pe o navă în funcţia de comandant, pentru că am fost ocupat cu suspendarea”, a spus şeful statului râzând.

Șeful statului a adăugat că o țară este mai greu de condus decât o navă. „Ţara este mai greu de condus decât o navă. La bordul navei comandantul nu prea are opoziţie”.

Traian Băsescu le-a mai spus reprezentanților instituțiie că îi pare rău că a trebuit ca aceştia să vină la serviciu într-o zi liberă, dar testarea fusese programată înainte ca această zi să fie declarată liberă de către guvern.

„Programul simulează diferite condiţii de navigaţie, spre exemplu intrarea într-un port sau trecerea printr-o strâmtoare, manevre care trebuie efectuate sub comanda cursantului. O comisie va analiza întreaga simulare, iar rezultatul se va regăsi în notarea finală”, a declarat Ovidiu Cupşa pentru MEDIAFAX.

Cursul pentru reconfirmarea brevetului are o durată totală de 40 de ore.

Ieri, Traian Băsescu a spus că a învățat până la 6 dimineața pentru că vineri are un test în cadrul cursurilor de reconfirmare a brevetului de comandant de navă, afirmând că ar fi rușinos să nu ia testul.

„Am învăţat până dimineaţă la 6.00 pentru că mâine am un test. Mi-am terminat temele şi am venit aici”, a spus șeful statului ieri.

Șeful statului a adăugat că a început aceste cursuri pentru că este vorba despre sentimentul său de siguranţă.

„Fac parte din sentimentul meu de siguranţă. Ştiu că am o meserie foarte bună. E o invitaţie şi către alţi politiceni ca înainte să facă politică să fie foarte buni în meseria lor”, a mai spus șeful statului.

Autor: Andreea Udrea
Citiţi mai mult: Traian Băsescu susține o testare pe un simulator de navigație: „Nu există examen la care să nu ai emoţii” | VIDEO – Preşedinţie > EVZ.ro http://www.evz.ro/detalii/stiri/traian-basescu-asteptat-azi-la-o-testare-pe-un-simulator-de-navigatie-am-invatat-pana-l-1052723.html#ixzz2c7S7WMCj
EVZ.ro

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.