spot_img
29.5 C
Vaslui
27-iun.-2024
spot_img

BLONDELE lui DINEL au PLEDAT cu BOCETE şi SUSPINE la ÎNALTA CURTE. Scene pe care nu le vezi la TV

- Advertisement -

Judecătoarele care l-au eliberat pe afacerist din închisoare s-au întâlnit, ieri, sub pază, în subsolul Instanţei Supreme. Toate s-au cerut în libertate.

Veronica Cîrstoiu, Antonela Costache şi Viorica Dinu au redevenit, pentru câteva ore, colege de boxă la Înalta Curte. Având la activ cinci luni de arest, Costache şi Dinu au cerut să fie eliberate după ce au promis că nu vor mai încălca vreodată legea. Încătuşate, cele două foste „dive” de la Tribunalul Bucureşti păreau resemnate. Au stat în boxă alături de un poliţist de la Constanţa care şi-a schingiuit un coleg sub acoperire, de fratele afaceristului Dinel Staicu şi de avocaţii care intermediau banii celui din urmă.

Zâmbete pentru un avocat

În timp ce apărătorii acestora vorbeau despre pericolul minim pe care-l mai reprezintă pentru ancheta penală eliberarea celor două, Antonela Costache i-a făcut cu ochiul unui avocat şi i-a zâmbit complice. În acest timp, Viorica Dinu îşi ştergea o lacrimă din colţul ochiului. Zecile de priviri aţintite asupra lor le-au făcut să coboare capul şi să renunţe la atitudinea arogantă de până acum. De la apărători am aflat că Antonela Costache are probleme de sănătate – suferind de tiroidă – şi că i s-a pus sechestru doar pe 2.500 de euro. Cu voce stinsă , fostele judecătoare au arătat că sunt de acord cu spusele avocaţilor, instanţa urmând să ia o decizie.

Pe rând, fostele judecătoare au fost conduse în duba Poliţiei, nu înainte de a fi reîncătuşate. După un sfert de oră, au fost aduşi în sală judecătoarea Veronica Cîrstoiu şi fiul ei, Florin Cergan. La vederea asistenţei, fostul magistrat a rămas fără glas. Speriată, ciufulită, purtând aceleaşi haine cu care a intrat în urmă cu cinci zile la DNA, prima grijă a lui Cîrstoiu a fost să-i ceară avocatei secretizarea şedinţei de judecată. Exoticul apărător Loreta Luca a început o pledoarie în care a invocat articole din Constituţie şi a înfierat opiniile „unor neaveniţi care fac publicitate exagerată acestui caz”.

După o scurtă consultare, cei trei judecători au respins cererea avocatei. Un alt avocat a cerut magistraţilor să-i elibereze pe cei doi deoarece menţinerea acestora în arest aduce deservicii de imagine Justiţiei din România. Întrebaţi dacă doresc să facă declaraţii, mama şi fiul au refuzat categoric. La închiderea ediţiei, magistraţii încă deliberau asupra cererii de eliberare. Fostele judecătoare Dinu şi Costache au fost arestate după ce ar fi primit sute de mii de euro pentru eliberarea din arest a lui Dinel Staicu. La câteva luni distanţă, o altă judecătoare, Veronica Cîrstoiu, a fost acuzată că a primit o mită de 1,2 milioane de euro pentru anularea unei pedepse de 7 ani de închisoare a aceluiaşi Dinel Staicu.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.