spot_img
29.5 C
Vaslui
27-iun.-2024
spot_img

Haos în trafic: centrul Vasluiului, blocat de masini parcate aiurea

- Advertisement -

SCANDAL… În fiecare zi, pe strãzile din Vaslui se produc mici ambuteiaje, produse de cãtre unii soferi care nu constientizeazã cã nepãsarea lor poate avea urmãri nu tocmai plãcute pentru ceilalti soferi sau pentru pietoni. Ieri, însã, politistii rutieri au avut de furcã cu niste indivizi care au parcat masinile dupã cum le-a tunat si care au blocat circulatia minute în sir, creând panicã si nervi în trafic.

Unor soferi nu le pasã de ceilalti participanti la trafic. Ieri, în plin Centrul Vasluiului, la o orã de vârf, conducãtorul unui Renault Megane a blocat soseaua principalã pentru câteva minute. Acesta si-a parcat autoturismul lângã hotelul Racova, dupã trecerea de pietoni,într-o manierã înteleasã numai de el, de-a latul, lãsând liberã doar un pic de sosea pentru ceilalti soferi, astfel cã urmãrile nu au întârziat sã aparã. Un autobuz care transporta cãlãtori spre Garã nu a încãput în spatiul lãsat de soferul Renault-ului, fiind nevoit sã stationeze chiar pe trecerea de pietoni. Cãldurã, nervi, claxoane, înjurãturi, pietoni nedumeriti si o lungã coloanã de autoturisme. Imediat au apãrut si politistii de la Rutierã, cu sirena în functiune, care veneau de la un alt ambuteiaj, produs în fata fostului magazin “Central”. Prezenta lor a avut darul de a-l aduce pe soferul buclucas la fata locului, iar dupã lungi explicatii date soferului si politistilor, acesta a eliberat traficul.

Cine mai acordã prioritate la trecerile de pietoni?

Centrul Vasluiului este celebru pentru astfel de evenimente care se produc în trafic. Din nepãsare, nestiintã sau chiar arogantã si nesimtire, unii soferi îsi bat joc de colegii lor de trafic, parcând dupã cum îi duce capul. Lipsa de respect duce deseori la certuri inutile, care se sfârsesc la sectia de Politie. De lipsã de respect a soferilor se poate vorbi si în cazul acordãrii de prioritate la trecerea de pietoni. De cele mai multe ori, din aceleasi motive invocate mai sus, acestia îi ignorã total pe cei care traverseazã regulamentar, considerând cã volanul are prioritate. “Stai acolo!”, “Nu poti sã mai astepti oleacã?” sau “Nu vezi cã trec eu?”, urmate de o înjurãturã sunt expresiile cel mai des auzite de cãtre pietoni din partea soferilor nesimtiti. Multi dintre pietoni sunt însã copii, care sunt învãtati, acasã sau la scoalã, sã traverseze doar pe zebrã, fiindcã e un loc sigur. Realitatea este însã alta, iar statisticile Politiei Rutiere o poate confirma.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.