spot_img
29.5 C
Vaslui
27-iun.-2024
spot_img

Noi arestări în dosarul „Mită pentru diplome de asistent medical”

- Advertisement -

O profesoară de 64 de ani şi un instructor de 73 de ani, de la Şcoala Postliceală Sanitară “Christiana” din Bacău au fost arestate preventiv pentru trafic de influență. Anterior, trei şefe de clasă de la aceeaşi şcoala fuseseră arestate, sub aceeaşi acuzaţie.

Cutremurul declanşat de magistraţi la Şcoala Postliceală Sanitară „Christiana” din Bacău a continuat şi marţi seara, când doua cadre didactice au fost arestate preventiv pe o perioadă de 20 de zile, de Tribunalul Bacău, sub acuzaţia de trafic de influenţă. Este vorba despre Rodica M, de 64 de ani, profesor la Managementul Calităţii, şi Sofia V., de 73 de ani, instructor, ambele diriginţi la clasele terminale ale respectivei unităţi de învăţământ. După câteva ore bune de audieri, judecătorii au decis arestarea preventivă a celor două femei, sub privirile înmărmurite ale asistenţei, formată din elevi ai şcolii, rude şi cunoscuţi ai inculpatelor.

Înainte de deliberare, magistraţii i-au permis Sofiei V. să meargă până acasă să se schimbe, întrucât ordonanţa de reţinere îi expirase, şi până la ieşirea din sediul Tribunalului, susţinătorii săi au încercat să-i acopere faţa de insistenţele presei şi au mascat-o cu un halat medical. Ea a revenit după aproximativ o oră şi, împreună cu colega ei, a ascultat decizia instanţei, la care avocaţii celor două inculpate au declarat recurs. Toate acestea s-au petrecut la doar câteva zile după ce sâmbătă, trei eleve de la Şcoala Postliceală Sanitară “Chistiana” au fost arestate preventiv, de aceasă dată pentru 29 de zile, sub aceeaşi acuzaţie. Viitoarele asistente medicale, cu vârste cuprinse intre 25 şi 40 de ani, au fost reţinute vineri seara, după ce au fost prinse în flagrant în timp ce primeau de la colegii lor câte 200 de lei, bani care ar fi urmat să ajungă la membrii comisiei la examenul de absolvire de luni.

Cele trei erau şefe la cele trei clase terminale, ce cuprind fiecare câte 28 de elevi, astfel că suma adunată se ridică la aproape 17.000 de lei. Conform declaratiilor inculpatelor, banii urmau să ajungă la membrii comisiei de examinare fie în plic, fie sub formă de cadouri. Pentru magistaţii băcăuani a cântarit destul de greu în luarea acestor decizii şi faptul ca acest obicei era împamântenit în respectiva unitate de învăţământ de cinci ani, perioadă în care structura comisiei de examinare, spun anchetatorii, a rămas practic neschimbată. (Carmen Stoica)

sursa: http://www.ziaruldebacau.ro/2013/08/14/noi-arestari-in-dosarul-mita-pentru-diplome-de-asistent-medical-2.html

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.