spot_img
29.5 C
Vaslui
27-iun.-2024
spot_img

Regina şpăgilor din Justiţie. Dinel s-a răzbunat pe

- Advertisement -

Pregătit pentru ce-i mai rău, fostul miliţian s-a prezentat cu schimburi la sediul DNA pentru a da declaraţii în dosarul mitei de un milion de euro. La intrare, afaceristul a dat vina pe două avocate, printre care şi amanta sa, că l-au spoliat de bani. După şapte ore de anchetă, Staicu a fost reţinut.

Chemat pentru a da explicaţii în dosarul mitei de la Curtea de Apel Bucureşti, afaceristul Dinel Staicu s-a prezentat la DNA, ieri dimineaţă, cu lecţia învăţată. Cu două genţi asupra sa în care avea haine de schimb, Staicu a arătat că va cere să fie arestat deoarece nu mai suportă presiunea mediatică la care este supus. După şapte ore de audieri, procurorii au început urmărirea penală faţă de Dinel Staicu, sub acuzaţia de dare de mită. I-au îndeplinit şi dorinţa: l-au reţinut.

Alţi doi colaboratori ai săi, Carmen Ioana Popescu şi Cătălin Butaru Nistor, sunt acuzaţi de complicitate la dare de mită. Cea dintâi a fost reţinută pentru 24 de ore. Fratele lui Dinel Staicu, Marian (arestat în dosarul „Şpăgarelor de la Tribunal”), şi şoferul acestuia, Costinel Dinişoară, sunt acuzaţi de aceeaşi infracţiune. Prin intermediul acestora, banii ar fi ajuns la judecătoarea Veronica Cîrstoiu.

Fratele a recunoscut

Înainte de a intra la audieri, Staicu a precizat că fratele său i-a trimis o scrisoare în care a recunoscut toate acuzaţiile procurorilor DNA. „Banii au fost daţi de fratele meu avocatelor, care au vorbit cu judecătoarele. Au fost sume de bani care au crescut periodic. Judecătoarele spuneau să le dăm câteva sute de mii de euro că mă scapă acum, apoi dădeau banii înapoi că nu s-a putut, apoi cereau mai mulţi bani şi tot aşa.

Eu nu cred că toţi banii au ajuns la judecătoare. Eu cred că o mare parte din bani a ajuns la avocate, care şi-au tras partea lor”, a explicat, savant, fostul miliţian devenit doctor în economie. Despre avocata Alina Răducan, două judecătoare susţineau într-o serie de interceptări că este amanta lui Staicu.

În acest caz au fost reţinuţi Veronica Cârstoiu şi fiul ei, Florin Cergan. Magistratul ar fi cerut de la Staicu 1,5 milioane de euro, din care a primit 630.000 de euro pentru a anula o condamnare de 7 ani de închisoare, pronunţată într-un alt dosar. Astăzi, Cîrstoiu are mari şanse să se întâlnească în boxa acuzaţilor, la Înalta Curte, cu două cunoştinţe vechi: Viorica Dinu şi Antonela Costache, foste judecătoare la Tribunalul Bucureşti. Ele au fost arestate în luna martie, după ce au primit bani pentru eliberarea aceluiaşi Dinel Staicu.

„Matroana” de judecători corupţi, o avocată recidivistă

Avocata Adriana Dascălu, scenarist, regizor şi actor în filmul rupt din viaţă „Regina şpăgilor din Justiţie”, nu este la prima abatere de acest gen. Avocata care a vândut sentinţe judecătoreşti pe sute de mii de euro, convingând magistraţii să se prostitueze întru salvarea infractorilor aflaţi după gratii, este coruptă încă din 2006. Ea a şi fost condamnată o dată pentru trafic de influenţă.

Pedepsită blând: un an de închisoare, fiindcă a turnat

Prin decizia penală definitivă nr. 102 din 15 ianuarie 2008, Instanţa Supremă a menţinut condamnarea dispusă de Curtea de Apel Bucureşti împotriva avocatei Adriana Dascălu.

Aceasta a fost condamnată pentru trafic de influenţă ca avocat, la un an de zile de închisoare, pentru aceeaşi perioadă fiindu-i interzisă şi practicarea profesiei. Dascălu a obţinut atunci o reducere la jumătate a limitelor pedepsei turnându-l la DNA pe Ilie Valeriu, fost director adjunct al Direcţiei Transporturi din Primăria Capitalei, care luase o şpagă de 10.000 de euro pentru a grăbi vânzarea unui teren din zona Bulevardului Tudor Vladimirescu.

Şpagă – 97.800 de euro

Din probele administrate de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) a rezultat că, în perioada aprilie 2006 mai 2007, în calitate de apărător al cetăţeanului arab EL-Hamoui Mohamad Fadi Abdul Cadder – cercetat în stare de arest într-un dosar de crimă organizată -, avocata Adriana Dascălu a pretins şi primit de la acesta suma de 97.800 euro. În schimbul banilor, ea a lăsat să se înţeleagă că are influenţă asupra ofiţerilor de Poliţie Judiciară şi a procurorului de caz, promiţându-i cetăţeanului arab că va obţine nu doar punerea sa în libertate, ci şi o soluţie favorabilă în cauză.

Adriana Dascălu a fost exclusă din Baroul Bucureşti, dar ea şi-a găsit refugiul în Baroul paralel condus de Pompiliu Bota, din care face parte şi preotul Florin Cergan, fiul judecătoarei Veronica Cîrstoiu.

Autor: Virgil Burlă, Violeta Fotache
Citiţi mai mult: Regina şpăgilor din Justiţie. Dinel s-a răzbunat pe avocată şi amantă – Justiţie > EVZ.ro http://www.evz.ro/detalii/stiri/regina-spagilor-din-justitie-dinel-s-a-razbunat-pe-avocata-si-amanta-1052299.html#ixzz2btB9YqBi
EVZ.ro

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.