spot_img
29.5 C
Vaslui
27-iun.-2024
spot_img

Cum e VIAȚA în orașul unde SUNT INTERZISE televizoarele, telefoanele mobile și Internetul

- Advertisement -

În epoca super-tehnologiilor, viața fără televizor, telefon mobil sau Internet poate părea, pentru mulți dintre noi, ceva de neconceput sau poate chiar o adevărată pedeapsă. Însă, există și oameni care exact asta își doresc și sunt dispuși să facă orice pentru a găsi un oraș unde prezența tehnologiei moderne este redusă la minimum.

Un asemenea orășel există în Virginia de Vest, SUA, iar cei 149 de locuitori nu au acces nici la rețelele de telefonie mobilă, nici la Internet și nici măcar la un radio. Motivul: orășelul Green Bank este situat chiar în mijlocul zonei de 33.670 kmp unde orice fel de comunicații sunt interzise, denumită „US National Radio Quiet Zone”.

În această regiune, creată special pentru a putea asigura buna funcționare a Observatorului Astronomic Național și a celui mai mare radiotelescop rotativ din lume, autoritățile americane au interzis folosirea oricăror echipamente electronice, ale căror radiații electromagnetice pot perturba buna funcționare a telescopului.

Advertisement

Și pentru a se asigura că rezidenții orășelului respectă întocmai regulile, patrulele de poliție verifică orice semnal electronic ce ar putea încălca interdicția. Singurii care fac excepție sunt angajații serviciilor de intervenție, care pot utiliza radioul, iar în oraș există un singur telefon public. Nu în ultimul rând, localnicii pot avea acces la Internet numai dacă utilizează conexiunile dial-up.

Dacă pentru majoritatea oamenilor un asemenea stil de viață pare destul de restrictiv, din 2000 și până în prezent câteva zeci de persoane s-au stabilit de bunăvoie în Green Bank, considerând că astfel vor duce o viață mult mai sănătoasă și nu vor mai fi atât de expuși radiațiilor de la echipamentele electrocasnice.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.