spot_img
29.5 C
Vaslui
27-iun.-2024
spot_img

Grav accident de circulatie provocat de un botosanean in judetul Iasi

- Advertisement -

Un botosanean la volanul unui camion incarcat cu busteni, a provocat sambata seara un grav accident de circulatie pe DE 85, in dreptul localitatii Miroslovesti, judetul Iasi. O parte din incarcatura lemnoasa a cazut direct peste un autocar plin cu turisti ucraineni.

Potrivit datelor furnizate de politistii ieseni, in autocar se aflau 46 de cetateni ucraineni, care mergeau sambata seara inspre Bucuresti. In jurul orei 20.00, la Miroslovesti, din camionul ce venea spre Suceava s-au desprins busteni, ca urmare a faptului ca soferul Sebastian G., de 32 de ani, din judetul Botosani a intrat intr-o depasire riscanta, iar remorca a inceput sa se balanseze. Lemnele au cazut peste autocar, unul dintre busteni intrand prin parbriz in autocarul plin cu turisti. Scenele parca au fost desprinse dintr-un film de groaza cu oameni plin de sange, raniti si chiar persoane care s-au pus in genunchi, rugandu-se pentru pasagerii care urlau de durere si panica. Echipaje de ambulanta, pompieri si politie au ajuns in cateva minute la fata locului, fiind solicitat si un elicopter SMURD pentru transportul unuia dintre raniti. Ranitii au fost transportati la spitalele din Iasi si Pascani. Doar doua persoane au fost ranite grav, fiind si ieri dupa-amiaza in stare critica.  „Doua persoane au suferit traumatisme foarte grave. Un barbat de 40 de ani si unul de 45 de ani au fost gasiti in coma, cu traumatisme cranio-cerebrale severe. Au fost adusi la Spitalul de Neurochirurgie, unul cu elicopterul SMURD, celalalt cu un echipaj de Terapie Intensiva Mobila. Au fost internati in Sectia de Anestezie si Terapie Intensiva, starea lor ramanand in continuare instabila. Alte sapte victime adulte au fost internate la Spitalul Sf. Spiridon, cu plagi la fata, la cap si la membre. Dupa investigatii, cei sapte pacienti au fost externati. Printre victime se afla si o fetita de cinci ani. Aceasta a fost evaluata la Spitalul de Copii si a fost externata. De la Pascani au mai fost trimise la Spitalul de Neurochirurgie, ulterior, alte trei persoane, insa dupa consultatii s-a hotarat ca nu necesita spitalizare”, a declarat, pentru Ziarul de Iasi, doctorul Diana Cimpoesu, medic-sef UPU-SMURD. Cel mai probabil botosaneanul va fi cercetat pentru comiterea infractiunii de vatamare corporala din culpa. (Danut Rotariu)

sursa: http://evbt.ro/Articol/Evenimente/2013-08-13/Grav+accident+de+circulatie+provocat+de+un+botosanean+in+judetul+Iasi.html

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.