spot_img
29.5 C
Vaslui
27-iun.-2024
spot_img

Urmărit naţional, prins cu focuri de armă, după ce a sărit de pe un bloc ca să scape de poliţie

- Advertisement -

Un individ din Falcău – Brodina, dat în urmărire naţională, a fost prins ieri seară, pe raza municipiului Suceava, după o operaţiune spectaculoasă, cu focuri de armă şi cu suspectul sărind de pe un bloc cu patru etaje.

În jurul orei 18:30, ofiţeri din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale, ajutaţi de luptători de la Serviciul de Acţiuni Speciale, au descins la un bloc de pe strada Bistriţei din cartierul Obcini, având informaţii că la etajul IV al imobilului, într-o garsonieră, se ascunde un individ dat în urmărire naţională.

Respectivul se numeşte Alexandru Andrei Juravle, are 25 de ani şi este din Falcău – Brodina. Tânărul este un client mai vechi al poliţiştilor, fiind condamnat anterior pentru mai multe furturi. Tot pentru astfel de fapte, pe 23 mai a.c., Judecătoria Rădăuţi a emis un mandat de arestare preventivă în lipsă pe numele lui Juravle, acesta fiind acuzat că spre sfârşitul lunii aprilie a.c. a spart două case din Volovăţ, fapte cu prejudiciu de 12.000 de euro. Acelaşi tânăr din Brodina este suspect şi în alte furturi din locuinţe comise pe raza municipiilor Suceava şi Rădăuţi.

Ce s-a întâmplat după ce poliţiştii au bătut la uşa garsonierei în care se ascundea suspectul

Ofiţeri de la Investigaţii Criminale au bătut la uşa garsonierei în care se ascundea suspectul lor şi l-au somat pe acesta să deschidă. Nu a răspuns nimeni. Au spart uşa şi, deşi nu au găsit pe nimeni în apartament, au auzit zgomote care veneau dinspre acoperiş. Luptători de la Acţiuni Speciale care se aflau în faţa uşii de la intrarea în scară l-au observat pe acoperişul blocului pe tânărul de 25 de ani şi şi-au anunţat colegii de la etaj. Între timp, suspectul a intrat în mansarda blocului. A fost din nou somat să se predea de poliţiştii care l-au văzut dintr-o cameră folosită drept uscător, însă bărbatul s-a dus pe latura nordică a blocului şi a sărit pe un burlan, de unde şi-a dat drumul până la nivelul etajului II, iar de aici s-a aruncat pe un autoturism parcat, după care a luat-o la fugă pe strada Duzilor.

Poliţiştii au plecat în urmărirea fugarului şi au tras mai multe focuri de armă în aer, cerându-i să stea pe loc. Cum Juravle a ignorat avertismentul oamenilor legii, aceştia au îndreptat pistoalele în direcţia suspectului şi au tras.

Au fost în jur de opt-zece focuri de armă, iar unul dintre gloanţe l-a nimerit în glezna piciorului drept pe Alexandru Andrei Juravle.

A fost încătuşat de poliţişti şi dus direct la Urgenţele Spitalului Judeţean Suceava, unde, după acordarea primelor îngrijiri medicale, a rămas internat, cu poliţiştii la uşa salonului, în secţia de Ortopedie.

Ca un fapt divers, ieri suspectul şi-a sărbătorit ziua de naştere, iar după externarea din spital îşi va primi şi „cadoul” de la oamenii legii, o celulă în arestul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava.

„Furturi, eu? Nu sunt eu. Eu sunt cu contrabandă”

Pe holurile spitalului, încătuşat, pe o targă, Alexandru Andrei Juravle a negat că ar fi comis furturi din locuinţe şi s-a arătat surprins de aceste acuzaţii. „Furturi, eu? Nu sunt eu. Eu sunt cu contrabandă. Am cărat cu cârca ţigări de la ruşi. Ce am făcut aşa periculos?”, a declarat tânărul împuşcat în picior. El a mărturisit că ştia că este căutat de mai multe luni de poliţişti, iar întrebat de ce nu s-a predat, a răspuns: „Pentru că nu a vrut cariciul meu să mă predau… Am sărit (n.r. – de pe bloc) pentru că mă ţine”.

L-a ameninţat pe poliţistul care l-a împuşcat

De pe targa pe care se afla, legat cu cătuşe şi escortat de cagulişti, Alexandru Andrei Juravle a avut tupeul să-l ameninţe pe poliţistul care l-a împuşcat în picior: „Stau să mă fac bine (n.r. – în spital), după care mă duc militar vreo doi ani de zile şi când vin, care-o tras… n-o să mai tragă”.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava, inspectorul principal Ionuţ Epureanu, a declarat că se fac cercetări în acest caz şi asupra poliţiştilor care au folosit armamentul din dotare, pentru a se stabili dacă situaţia o impunea şi dacă s-au respectat toate măsurile de siguranţă, având în vedere că împuşcăturile au avut loc chiar printre blocuri, într-o zonă destul de populată.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.