spot_img
29.5 C
Vaslui
27-iun.-2024
spot_img

Guvernul PONTA pune TAXE NOI pentru că e INCAPABIL să recupereze 226 de MILIOANE de EURO de la marii DATORNICI. Suma e egală cu TAXELE achitate de 2,7 milioane de ROMÂNI

- Advertisement -

Guvernul Ponta și-a prezentat intenția de a pune româii să achite taxe mai mari. În acest timp zac nerecuperate sume uriașe pe care nu le achită marii datornici aflați chiar în subordinea Guverului României. În loc să eficientizeze companiile de stat, Guvernul le curăţă de datorii, dar pregăteşte biruri tot mai mari pentru micii contribuabili, şi aşa-sufocaţi de scumpirile în lanţ la energie, servicii şi alimente.
În rândul companiilor de stat se remarcă ştergerea datoriilor de care au beneficiat CFR Marfă, companie aflată în curs de privatizare, şi CFR SA. Alte companii din sectorul feroviar, Telecomunicaţii CFR, Reparaţii Locomotive CFR Braşov sau Întreţinere Mecanizată CFR, au rămas pe lista ruşinii. Adunate, debitele acestor companii se ridică la peste 726 de milioane de lei.

Numai dacă adăugăm datoriile acestor companii la restanţele companiilor de stat din energie şi transport public, fie că acestea sunt în patrimonial unor ministere sau ale autorităţilor locale, exceptând societățile aflate în insolvență, ajungem la o valoare a debitelor restante de peste 1 miliard de lei, echivalentul a 226 de milioane de euro, sumă care acoperă contribuţiile sociale plătite lunar de peste 2,733 de milioane de contribuabili, care primesc salariul mediu. Aceasta, în conțițiile în care, la un salariu mediu brut de 2.219 lei, cât a fost cel calculate de INS pe luna iunie, un salariat plăteşte contribuţii sociale (pensie, sănătate şi şomaj) în sumă de peste 366 de lei.

Autor:  Simona Tapalagă
Citiţi mai mult: Guvernul PONTA pune TAXE NOI pentru că e INCAPABIL să recupereze 226 de MILIOANE de EURO de la marii DATORNICI. Suma e egală cu TAXELE achitate de 2,7 milioane de ROMÂNI – Taxe & Impozite > EVZ.ro http://www.evz.ro/detalii/stiri/guvernul-incapabil-sa-recupereze-datoriilor-propriilor-companii-supraimpoziteaza-romanii-1051390.html#ixzz2bNGU697u
EVZ.ro

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.