spot_img
29.5 C
Vaslui
27-iun.-2024
spot_img

Sefii CJ, in inspectie pe drumurile judetene

- Advertisement -

Miercuri, 6 august 2013, o delegatie formata din presedintele Consiliului Judetean Botosani, Florin Turcanu, vicepresedintele Consiliului Judetean, Gheorghe Sorescu, si directorul Directiei Judetene de Drumuri si Poduri. Sorin Clim, s-a deplasat la o serie de obiective de investitii, aflate in derulare, care vizeaza modernizarea drumurilor judetene.
Unul dintre obiectivele vizitate a fost traseul regional Dorohoi-Racovat, tronsonul Cristinesti – Baranca-Fundu Hertii – Racovat, cu o lungime de 9,960 km. Tronsonul este modernizat, in cadrul proiectului intitulat “O infrastructura de calitate in zona transfrontaliera Judetul Botosani (RO)-raionul Herta (UA)” prin Programului Operational Comun  Romania – Ucraina – Republica Moldova.
Cu o valoare totala de 2,985 mil.  euro, din care 2,686 mil. euro grant din partea UE, proiectul se afla in derulare, lucrarile de executie decurgand conform graficului.
La data vizitei, se efectuau lucrari de asfaltare cu strat de uzura, pe o distanta de 2 km, intre Baranca si Cristinesti precum si lucrsri la fundatia drumului, pe tronsonul Fundu Hertii – Cristinesti.
La finalizarea proiectului si odats cu redeschiderea punctul vamal Racovat, se preconizeaza relansarea circulatiei transfrontaliere a persoanelor, bunurilor si serviciilor, cu impact direct asupra accesului la pietele regionale pe rutele: Romania (judetul sBotosani) – Ucraina (regiunea Cernauti) si Romania (judetul Botoani) – Ucraina (raionul Herta) – Republica Moldova (raionul Briceni). (Aurora Dimitriu)

sursa: http://evbt.ro/Articol/Administratie/2013-08-08/Sefii+CJ%2C+in+inspectie+pe+drumurile+judetene.html

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.