spot_img
spot_img
1.2 C
Vaslui
26-dec.-2024

PROSTEALÃ PE FATÃ, MARCA USL!

- Advertisement -

Politicienii vin si pleacã, judetul e al nimãnui

AU UITAT CE AU PROMIS A trecut un an si jumãtate de când Uniunea Social-Liberalã a ajuns la putere si niciun membru din PSD sau PNL din judet nu a ajuns în vreo functie importantã la centru. Organizatia PSD de la Vaslui, de exemplu, este printre cele mai puternice din tarã, dar presedintele Dumitru Buzatu nu reuseste sã impunã niciun coleg din organizatie în vreo functie de conducere importantã. Nici mãcar la nivel regional, pesedistii nu se bat pentru vreun post de conducere, în timp ce liberalii nici nu emit pretentii la vreo functie mai importantã. În aceste conditii, pesedistii lui Buzatu vor rãmâne doar o masinãrie de vot bine unsã, fãrã nicio sustinere la nivel national. Asta, desi atunci când ajung pe la Vaslui, unii lideri PSD dau de înteles cã vor sustine unele persoane la conducerea unor agentii sau esaloane din ministere.

Pe cât de puternicã este organizatia PSD din judetul Vaslui, cu cei 20 de mii de membri ai sãi, pe atât de slabã este recunoasterea la Bucuresti, unde se aud vocile lui Mazãre, Oprisan sau Vanghelie, în timp ce presedintele Buzatu pare ca si inexistent în partid. Partidele care compun USL în judetul Vaslui au reusit „performanta” de a nu promova niciun membru din PSD, PNL sau Partidul Conservator la nivel central. La alegerile pentru sefia partidului, în aprilie a.c., Dumitru Buzatu explica destul e clar cum vede treburile în partid. „În salã sunt deopotrivã oameni cu care lucrez de 15-20 de ani, dar si oameni cu care lucrez de cinci ani, de doi ani sau chiar mai putin. Mie nu-mi place sã laud pe nimeni, dar apreciez eforturile depuse atât la nivel local, cât si national, eforturi care ne-au adus în cadrul USL, în pozitia de a guverna dupã o absentã de 8 ani, dupã niste suferinte psihice destul de mari, dupã o perioadã în care am fost foarte chinuiti din cauza mãsurilor luate de fosta guvernare, dar si din cauza lipsei de comunicare, mã refer aici la o comunicare sãnãtoasã între putere si opozitie. La noi, aici, a fost o bãtãlie surdã. Mã bucur cã am iesit învingãtori ai alegerilor din toamnã, cã am reusit sã câstigãm toate cele 10 locuri de parlamentari”, spunea Dumitru Buzatu. Adicã, mai pe întelesul tuturor, „ati muncit, v-ati rupt pentru partid, acum stati cuminti în banca voastrã!”. Unii colegi de partid i-au sãrit în cap, mai ales cã de fatã era si vicepremierul Liviu Dragnea. „Mie mi se pare cã judetul Vaslui si organizatia PSD nu a promovat oameni în administratia centralã, care sã ne ajute”, spunea unul dintre primari, în timp ce un pesedist cu vechime în partid spunea chiar cã, citãm, „Domnul vicepremier sã sustinã organizatia asta PSD de la Vaslui, trebuie promovati si oameni de la noi din judet la Bucuresti. Suntem într-o aliantã, dar sã fim atenti si sã pãstrãm uscat praful de puscã”. Deputatul Victor Cristea l-a criticat si el pe Buzatu. „Presedinte avem, organizatie puternicã avem, dar cine ne cunoaste la Bucuresti, cine ne reprezintã? În afarã de presedintele Buzatu, care este în Consiliul National, nu mai este nimeni care sã ne reprezinte la nivel central. Unde sunt vasluienii în administratia centralã? Nu avem. Moldova nu este sãracã, a fost sãrãcitã, noi nu cersim milã”, acuza Cristea. Dragnea, politician mincinos, si-a fãcut si el numãrul. „Am sã vã ajut, vã puteti sprijini pe mine. Eu vreau sã vã ajut pe cât pot. Si pot”, spunea Dragnea în fata celor 800 de membri de partid, care-l aplaudau frenetic. Din aprilie si pânã acum, nu s-a miscat nimic.

Dragnea, ocupat mai mult la DNA

Desi când vine în judete promite marea cu sarea, Dragnea uitã de toate când ajunge la Bucuresti. Nici nu este de mirare, câtã vreme are mari probleme cu DNA si alte organe de anchetã. Cum sã-ti mai amintesti ce ai spus la Vaslui?! Ieri, Liviu Dragnea a fost chemat la sediul Directiei Nationale Anticoruptie (DNA) pentru a i se prezenta materialul de urmãrire penalã în cazul privind fraudarea referendumului din 2012. Liviu Dragnea a pãrãsit sediul Directiei Nationale Anticoruptie dupã aproximativ 20 de minute. Acesta a putut vedea o parte din probele pe care le-au adunat procurorii în dosarul referendumului, în care este cercetat. „Am apucat sã vãd ceva. Nu stiu dacã e vorba de probe, dar sunt foarte multe declaratii, foarte multe dosare de declaratii, pentru cã au fost audiati foarte multi oameni”, a spus Liviu Dragnea. Vicepremierul a mai precizat cã data prezentãrii sale la DNA a fost stabilitã de comun acord cu procurorii de caz si cã este o coincidentã cã aceasta a fost exact la un an dupã referendum. Liviu Dragnea le-a mai spus jurnalistilor cã este nevinovat. „Eu am spus tot timpul cã-s nevinovat. Eu am organizat o campanie electoralã pentru referendum si-atât”, a mai spus vicepremierul. În octombrie 2012, procurorii DNA au început urmãrirea penalã fatã de 67 de persoane acuzate de fraude la referendumul de pe 29 iulie 2012, printre care 49 de presedinti si membri ai unor sectii din Teleorman, Vrancea si Gorj si 18 observatori din partea unor ONG-uri, membri de partid, care l-au ajutat pe Liviu Dragnea. Alte 18 persoane au fost, la referendum, observatori din partea unei organizatii neguvernamentale, având însã si calitatea de membri ai unui partid, acestia fiind acuzati de fals în declaratii. Potrivit DNA, în actele de începere a urmãririi penale, procurorii au retinut cã existã indicii temeinice si probe cã, pe 29 iulie 2012, cei 49 de învinuiti, presedinti si membri ai unor sectii de votare din mai multe localitãti din judetele Teleorman, Vrancea si Gorj, având întreaga responsabilitate pentru desfãsurarea, în conditii de legalitate, a procesului de votare, ar fi înlesnit falsificarea semnãturilor unor alegãtori pe lista permanentã si introducerea în urnã a unui numãr suplimentar de buletine de vot fatã de cele votate de alegãtori, corespunzãtor aceluiasi numãr de semnãturi falsificate.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.