spot_img
29.5 C
Vaslui
27-iun.-2024
spot_img

Băsescu: Autostrada Nădlac-Arad este EMBLEMA unei proaste guvernări. Nu e permis să tai de la INVESTIŢII

- Advertisement -

Preşedintele Traian Băsescu a acuzat, astăzi, Guvernul că mărește taxele, dar taie fonduri de la investiţii, demonstrându-și astfel neputinţa. În plus, șeful statului a reproșat Executivului că nu este capabil să folosească fondurile europene, pe care România le are la dispoziţie. Băsescu a inspectat autostrada Nădlac-Arad şi a subliniat că acest tronson este „emblema proastei guvernări”.

„Guvernul ar trebui să se trezească. Nu-i suspectați pe actualii guvernanți de sabotaj, ci de proastă guvernare. Cum este posibil să mărești taxele pe chirii, dar să nu folosești fondurile europene”, a punctat șeful statului, într-o vizită pe şantierul tronsonului de autostradă Arad-Nădlac.

Băsescu a apreciat că Guvernul ar fi trebuit să intervină şi să aloce bani pentru terminarea lucrărilor la autostradă, pentru că ar fi recuperat investiţia din fonduri europene. „Contractul pentru tronsonul Nădlac-Pecica a fost suspendat din noiembrie anul trecut şi nu a fost subcontractat un nou constructor, iar la Pecica au fost oprite lucrările în iulie pentru că firma a intrat în insolvenţă. Intrarea în insolvenţă a firmei nu înseamnă însă oprirea activităţii firmei”, a spus Băsescu. „Pe de o parte, uităm că vara lucrează constructorii şi ne ocupam de alte trăznăi. Dacă vrem o emblemă a neputinţei venim pe Autostrada Nădlac-Arad şi vedem ce inseamnă proasta guvernare, pentru că nici măcar nu este nu ştiu ce efort bugetar, şi de bani europeni (…) Trag un semnal de alarmă către guvern să se trezească”, a mai afirmat președintele.

Întrebat dacă crede că au existat interese pentru oprirea lucrărilor, el a răspuns: „Dacă nu au fost interese, prostie a fost sigur”.

Şeful statului a precizat că a făcut mai multe fotografii din elicopter, pentru a le da Guvernului, „că poate nu ştiu” că sunt sistate lucrările la cei doar 39 de km rămaşi de construit din autostrada Nădlac- Arad.

Mărirea taxelor, „o greșeală majoră”

Președintele a criticat și politica fiscală a Executivului, în special intenția de a introduce CAS pe chirii. Traian Băsescu a subliniat că, personal, s-a opus majorării de taxe în perioada de criză economică, pentru „a nu trage o frînă” economiei.

„Am fost împotriva măririi TVA. Criza nu s-a terminat. România stă pe linia de plutire, dar în eurozonă este recesiune și asta ne afectează și pe noi în mod direct. Să mărești taxele directe este o greșeală. Gândiți-vă câte firme plătesc chirii pe spațiile în care-și desfășoară activitatea. Înțeleg că nu poți scădea taxele, pentru că ai niște venituri bugetare pe care trebuie să le colectezi… Sunt politici negândite”, a spus președintele.

Autor: Silvana Chiujdea, Laura Ciobanu
Citiţi mai mult: Băsescu: Autostrada Nădlac-Arad este EMBLEMA unei proaste guvernări. Nu e permis să tai de la INVESTIŢII | VIDEO – Preşedinţie > EVZ.ro http://www.evz.ro/detalii/stiri/basescu-autostrada-nadlac-arad-este-emblema-unei-proaste-guvernari-nu-e-permis-sa-tai-de-1051221.html#ixzz2bHhI3TqW
EVZ.ro

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.