spot_img
29.5 C
Vaslui
27-iun.-2024
spot_img

ÎPS Teofan va binecuvânta astăzi minunea începerii lucrărilor la Aeroport

- Advertisement -

Lucrările de construire a noii piste a Aeroportului vor fi deschise festiv astăzi. La eveniment au fost invitaţi parlamentari, miniştri, consilieri locali şi judeţeni, primari, directori de instituţii, oameni de afaceri şi reprezentanţi ai mediului academic.

„Inaugurarea lucrărilor la Aeroport este un moment pe care ieşenii îl aşteaptă după 20 de ani de vorbe şi amânări. Vom avea un Aeroport de care vom fi mândri. Veţi vedea o mobilizare foarte mare de echipamente, utilaje şi muncitori care vor conduce la construcţia noii piste la Aeroportul ieşean în mai puţin de doi ani“, a declarat preşedintele Consiliului Judeţean, Cristian Adomniţei. Prima cupă de excavator va fi extrasă cu binecuvântarea ÎPS Teofan, mitropolitul Moldovei şi Bucovinei.

Prima etapă a proiectului de modernizare a Aeroportului constă în construirea unei piste de 2.400 de metri, cu o capacitate portantă triplă faţă de actuala pistă de 1.800 de metri. Lucrările urmează să dureze 23 de luni, şi vor fi efectuate de asocierea formată din firmele Max Boegl, Vega ’93 Galaţi şi UTI Grup contra sumei de 139 milioane lei, fără TVA, contractul prevăzând şi realizarea căilor de rulare, extinderea platformei de garare a avioanelor, construirea drumului perimetral, instalarea noii instalaţii de balizaj şi realizarea canalizării pentru apele pluviale. Într-o a doua etapă, urmează să fie construite noi platforme de garare a aeronavelor şi a căilor aferente de degajare. Costul acestei componente este evaluat la 40 milioane euro, etapa făcând obiectul unui proiect depus spre finanţare către Comisia Europeană. Într-o a treia etapă ar urma să fie construite două noi terminale, unul de pasageri, altul de marfă, a unui hangar pentru repararea avioanelor şi a unui nou turn de control, dacă vor fi identificate sursele de finanţare.

sursa: http://www.ziaruldeiasi.ro/stiri/ips-teofan-va-binecuvanta-astazi-minunea-inceperii-lucrarilor-la-aeroport–18495.html

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.