spot_img
29.5 C
Vaslui
27-iun.-2024
spot_img

SUA au închis ambasadele din Orientul Mijlociu după interceptarea unor mesaje ale Al-Qaida: „Este una dintre cele mai precise ameninţări după 11 septembrie”

- Advertisement -

Decizia neobişnuită luată de Washington de a închide peste 20 de reprezentanţe diplomatice a fost motivată de interceptarea unor mesaje ale unor înalţi responsabili ai Al-Qaida, au declarat duminică responsabili şi aleşi americani.

Statele Unite sunt în stare de alertă, a subliniat Michael McFaul, preşedinte al Comisiei pentru securitate internă a Camerei Reprezentanţilor, evocând „una dintre cele mai credibile ameninţări şi cele mai precise pe care le-am văzut după 11 septembrie”. Un atentat pare „iminent”, a apreciat acesta pentru CBS.

„Există un flux semnificativ ce evocă ameninţări, iar la acesta reacţionăm”, a explicat pentru ABC generalul Martin Dempsey, şeful statului major american. Ameninţările cu atentate Al-Qaida vizează totalitatea intereselor occidentale, a prevenit acesta, adăugând că acestea sunt „mai specifice” ca tot ce acesta a văzut până în prezent.

Ţinta exactă nu este cunoscută, însă „intenţia este clară. Ideea este să atace interesele occidentale, nu doar americane”, a declarat acesta în cadrul emisiunii „This Week”.

mediafax.ro

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.