spot_img
29.5 C
Vaslui
27-iun.-2024
spot_img

Norvegia se OPUNE aderării României la spațiul Schengen

- Advertisement -

Autor: Alexandra Ciliac

Oficialii norvegieni se opun aderării României și Bulgariei la spațiul de liberă circulație Schengen, argumentând că o decizie favorabilă ar duce la o nouă creștere a valului de criminalitate în statele membre.

Oficialii de la Oslo susțin că există o nemulțumire tot mai mare în rândul populației norvegiene în fața perspectivei ca România și Bulgaria să adere la spațiul Schengen, perspectivă care ar crea premisele apariției unui nou val de criminalitate în acest spațiu, scrie B1.ro.

Potrivit datelor Eurostat,  grupări criminale periculoase din Bulgaria și România operează în 15 state membre Schengen.

România și Bulgaria au îndeplinit criteriile pentru aderarea la spațiul Schengen încă din 2010, dar accesul a fost blocat de mai multe țări, în frunte cu Olanda, care au invocat argumente legate de slabul control al granițelor, corupția și lipsa progreselor în Mecanismul de Cooperare și Verificare.

Citiţi mai mult: Norvegia se OPUNE aderării României la spațiul Schengen | VIDEO – Politica > EVZ.ro http://www.evz.ro/detalii/stiri/norvegia-se-opune-aderarii-romaniei-la-spatiul-schengen-oficialii-norvegieni-spun-ca-ader-1050621.html#ixzz2atLUp35p
EVZ.ro

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.