spot_img
29.5 C
Vaslui
27-iun.-2024
spot_img

Omar Hayssam a spălat bani pentru state arabe

- Advertisement -

Autor: Violeta Fotache, Ionel Stoica

Sirianul a primit încă un mandat de arestare şi a fost pus sub acuzare, alături de amanta lui, pentru fraudarea României în favoarea unor state din Orientul Mijlociu.

Problemele sirianului Omar Hayssam (50 de ani) se înmulţesc pe zi ce trece. El a primit ieri un nou mandat de arestare, în dosarul „Manhattan” în care este acuzat de înşelăciune, delapidare şi spălare de bani. Fratele său, Mohamad Omar, a primit un mandat de arestare preventivă în lipsă şi a fost dat în urmărire generală. Tot ieri, teroristul a aflat că este cercetat de procurorii DIICOT într-un nou dosar, creat prin conexarea mai multor sesizări. El este învinuit pentru spălare de bani, înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave şi asociere în vederea săvârşirii de infracţiuni.

În 20 de ani, va spune tot ce ştie

Potrivit surselor EVZ, activitatea criminală investigată în noul dosar depăşeşte graniţele României, anchetatorii având în vizor externalizarea unor importante sume de bani în statele arabe. În cauză mai sunt acuzate alte zece persoane, printre care se află şi amanta sirianului, Violeta Alexandra Pârvan, dar şi fugarul Adnan Khatib, cel care , împreună cu fraţii Omar, a constituit grupul de crimă organizată specializat în fraude economice(prin circuite comerciale fictive, folosirea de documente false şi firme-fantomă). Ulterior, sumele imense de bani au fost externalizate peste hotarele României.

Avocata din oficiu a acestuia, Maria Slăvuică, a povestit că Omar Hayssam i-a spus procurorului că va colabora şi că perioada de 20 de ani în care va executa pedepsele primite reprezintă un timp suficient pentru a discuta cu organele de anchetă. Totodată, el „a cerut să fie confruntat cu cei care-l acuză”, a mai arătat apărătoarea. Avocata a mai spus că, potrivit susţinerilor lui Hayssam, acesta ar fi încercat, în perioada în care a fost în arest pe teritoriul Siriei, demersuri pentru întoarcerea în România, însă fără succes. Aceeaşi promisiune, de colaborare cu magistraţii pentru a se afla adevărul, a făcut-o Omar Hayssam şi la Tribunalul Bucureşti.

„Mă doare sufletul că sunt numit teroristul României, cel mai mare terorist al lumii. S-a luat de bun numai ce s-a spus rău de mine. Am făcut 5.000 de locuri de muncă în România. De ce nu s-a spus acest lucru. Chiar aşa peste noapte am ajuns cel mai mare terorist din lume? Doresc să se facă lumină şi să se afle adevărul,” s-a văitat sirianul.

Haz de necaz

Omar Hayssam a continuat ieri să se considere o victimă. Din boxa arestaţilor, el s-a văicărit în faţa judecătoarei Elena Brânduşa Gheorghe de ancheta procurorilor. „Unde s-a găsit o firmă fantomă, hai s-o punem la teroristul asta”, a făcut haz de necaz teroristul. Procurorii DIICOT l-au contrazis şi au explicat că Omar Hayssam controla aproape 50 de firme fantomă, denumite generic Manhattan Group.

Sirianul ar fi ţepuit două bănci din România cu suma de 20 de milioane de euro. Printr-o filieră de societăţi-fantomă, banii au ajuns în conturile sale, iar bunurile ipotecate la bănci au fost înstrăinate. Niciun membru al familiei nu l-a susţinut în sala de judecată.

Citiţi mai mult: Omar Hayssam a spălat bani pentru state arabe – Justiţie > EVZ.ro http://www.evz.ro/detalii/stiri/omar-hayssam-a-spalat-bani-pentru-state-arabe-1050582-1.html#ixzz2atL7a31A
EVZ.ro

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.