spot_img
29.5 C
Vaslui
27-iun.-2024
spot_img

Petrolul – Vitesse 1-1 (0-0). Grozav, golul speranţelor

- Advertisement -

Autor: Adi Dobre

Conduşi cu 1-0, ploieştenii au marcat prin Gicu Grozav, în minutul 84, punctul egalării.

Atmosferă de mare meci ieri la Ploieşti, la partida dintre Petrolul şi Vitesse Arnhem, din turul 3 preliminar al Europa League. 12.000 de ”lupi galbeni” au colorat cu ore bune înainte, nu doar stadionul, ci şi oraşul.

Un fan olandez a murit înaintea meciului

Din păcate, meciul a fost precedat de o întâmplare tragică: un suporter olandez în vârstă de 50 de ani a decedat pe o terasă din centrul Ploieştiului, probabil din cauza căldurii. Încercările de resuscitare n-au dat niciun rezultat. Galeria petrolistă a afişat un banner de solidaritate.

Petrolul a început bine meciul cu olandezii. Fără trac în faţa unui adversar care vine totuşi din Eredivisie, „găzarii” au dominat primul sfert de oră, dar nu şi-au creat ocazii mari de gol. Dore, la al doilea meci în tricoul Petrolului şi la primul ca titular, a încercat să-l facă uitat pe “dezertorul” Bokila, iar în unele momente chiar a reuşit. Fără meciuri oficiale în picioare, trupa lui Peter Bosz s-a încălzit mai greu. Prima replică, Vitesse a dat-o prin Kakuta, cel care a trecut ca prin brânză prin apărarea ploieşteană, dar Pecanha a salvat.

Boudjemaa a şutat puţin peste la un contraatac dus de Dore. Cu zece minute înainte de pauză, Petrolul a avut cea mai mare şansă de gol, după şutul lui Grozav, respins în faţă de Velthuizen.

La marginea terenului, Cosmin Contra era un vulcan. Îmbrăcat în jeanşi şi cu o cămaşă albastră, Contra s-a agitat fără întrerupere. Omologul său, Peter Bosz, îmbrăcat elegant, la „patru ace”, a privit calm, stând în picioare, desfăşurarea ostilităţilor. Grozav, iertat de suporterii Petrolului după „scăriţa” din meciul cu Pandurii, a făcut ieri o primă repriză bună.

Repriza secundă a început prost. Arbitrul spaniol Carlos Del Cerro a dictat uşor penalty la duelul dintre Benga şi Reis, şi tot Reis a transformat impecabil: 0-1. Petrolul n-a cedat, dar Grozav (55), De Lucas (65) şi din nou Grozav (71) au ratat ocazii bune. Când puţini mai sperau, la o fază în care mingea s-a plimbat în careul olandez ca la billiard, Grozav a marcat un gol meritat care transformă meciul retur de joia viitoare de la Arnhem într-unul pe viaţă şi pe moarte!

Cosmin Contra a jucat cu Pecanha – Alcenat, Geraldo, Benga, Guilherme – Hoban, De Lucas – Boudjemaa (72, Morar), Hamza (69, Camara), Grozav – Dore (62, Teixeira).

Suveniruri de la Fane Nanu

Fostul internaţional Ştefan Nanu, acum antrenor principal la divizionara B Minerul Motru, a evoluat în trecut timp de 4 ani la Vitesse Arnhem. „Doar Janssen mai e din trupa de atunci. Era foarte tânăr. El şi masorii au mai rămas”, a glumit Fane. „Am trecut pe la ei, le-am oferit mici suveniruri, amintiri din România”, a adăugat fostul „fundaş de fier” care a asistat la meci din tribunele arenei „Ilie Oană”.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.