spot_img
29.5 C
Vaslui
27-iun.-2024
spot_img

Afaceristul Sorin Țerbea a murit după ce un elicopter s-a prăbușit în județul Mureş. A fost găsită și a șasea victimă

- Advertisement -

Autor: Silvana Chiujdea, Alexandra Ciliac, Cristina Botezatu

Un elicopter cu şase persoane la bord s-a prăbuşit aseară în judeţul Mureş, în lacul Tăureni. Potrivit ISU Mureş, doar o femeie a supravieţuit. Omul de afaceri Sorin Ţerbea, patru cetăţeni germani şi pilotul au murit.

UPDATE. Echipele de salvare au găsit-o în această dimineață pe ultima victimă a accidentului de elicopter de la Tăureni, un bărbat care se pare că a rămas în aparatul prăbuşit în lac.

Este vorba despre un om de afaceri german, care se afla în elicopterul care s-a prăbuşit în judeţul Mureş.

Echipajele de scafandri au căutat, aseară, timp de mai multe ore, persoana dispărută în urma accidentului de elicopter de la Tâureni, în care au murit patru persoane, iar a cincea a fost rănită. Căutarea a fost reluată în această dimineaţă.

Tot azi va fi scoasă din lac epava elicopterului, cu ajutorul unor utilaje grele.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Mureş, Mihai Gagyi, a anunţat oprirea cercetărilor, aeară, în jurul orei 23.00, acestea urmând să se reia în această dimineaţă, la ora 6,30. Potrivit acestuia, persoana dispărută este un bărbat care ar fi rămas în aparatul imersat în lacul de la Tăureni, informează mediafax.ro.

Aseară, la Unitatea de Primiri Urgenţe a SMURD Mureş a fost adusă persoana care a supravieţuit accidentului – Emilia Morar, angajată a omului de afaceri Sorin Ţerbea, căruia îi aparţinea elicopterul şi care se afla în aparat în momentul prăbuşirii.

Potrivit medicului Lavinia Orac, starea acesteia este stabilă.

„Este o victimă rezultată dintr-un accident aviatic, starea dânsei – este vorba despre o femeie de 40 de ani – este momentan bună, incredibil de bună, având în vedere mecanismul traumei, un elicopter care s-a prăbuşit momentan fără alţi supravieţuitori, din câte ştim. Din fericire, a fost în contact cu apa, dar nu este vorba de înec, este conştientă, cooperantă, stabilă hemodinamic, respiră singură fără ajutorul aparatelor, i se fac totuşi investigaţii aprofundate având în vedere mecanismul traumei”, a spus Orac, citat de mediafax.ro.

Medicul a adăugat că rănile suferite de femeie sunt în aparenţă uşoare, dar că la computerul tomograf se va vedea dacă are şi alte leziuni.

„Vorbeşte la fel cum vorbesc şi eu cu dumneavoastră, este practic un miracol că a supravieţuit fără mare lucru, ca să zic aşa. Este vorba despre o contuzie la umăr, în aparenţă, escoriaţii la nivelul membrelor, cam atât momentan. Nu pare ceva foarte grav. Acum intră la computer tomograf să vedem, dacă nu este ceva nu-l vedem cu ochiul liber, dar în principiu să sperăm că nu”, a mai arătat Orac.

Martorii de la locul tragediei au povestit pentru ”Adevărul” momentele de groază de după prăbuşirea elicopterului. ”Am văzut elicopterul cum se îndrepta spre sol, apoi s-a prăbuşit în lac. Am încercat de trei – patru ori să intru în lac, care e mâlos, dar mi-a fost frică să nu explodeze elicopterul. Auzeam o femeie care striga din elicopter: «Ajutor! Ajutor!». Atunci mi-am făcut curaj şi am intrat după ea să o ajut. Avea doar câteva răni uşoare pe faţă. Am aflat, apoi, că era angajata lui Ţerbea. Pe băiatul familiei de nemţi l-au găsit, mai avea doar jumătate de faţă”, ne-a declarat unul dintre localnicii din Tăureni, martor la tragedie.

UPDATE 3. Conform unui comunicat remis de Poliţia Română, „o echipă de criminalişti condusă de şeful Serviciului Cercetare la faţa locului din cadrul Institutului Naţional de Criminalistică al Poliţiei Române se deplasează în judeţul Mureş, în comuna Tăureni. Specialiştii criminalişti vor acorda sprijin de specialitate în cadrul cercetării la faţa locului colegilor de la IJP Mureş, sub coordonarea procurorului criminalist”.

UPDATE 2. Primarul localităţii mureşene Tăureni, Ovidiu Petru Oltean, a confirmat că în elicopter se aflau omul de afaceri Sorin Ţerbea, o angajată a acestuia, trei afacerişti germani şi pilotul.

Edilul a precizat că Sorin Ţerbea şi cei trei oameni de afaceri germani au făcut, luni după-amiază, o vizită la o fabrică de mobilă din localitate.

Oltean a precizat că, în timpul vizitei, omul de afaceri a fost sunat de DNA, după care a devenit irascibil şi a decis să plece. Aceasta a mai afirmat că a insistat să ofere oamenilor de afaceri o maşină cu care să plece, însă aceştia au vrut să se deplaseze tot cu elipcopterul.

UPDATE 1. La faţa locului au ajuns echipele de intervenţie ISU, din primele informaţii reiese că o femeie a supravieţuit impactului şi cinci persoane sunt decedate, a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Mureş, Mihai Gagy.

Şeful SMURD Mureş, medicul Cristian Boeriu, a declarat, citat de Mediafax, că la locul accidentului a fost trimis un echipaj de reanimare şi altul pentru victime multiple.

Boeriu a afirmat că din informaţiile obţinute de la localnici, elicopterul ar fi aparţinut omului de afaceri Sorin Ţerbea, care s-ar fi aflat în aparatul de zbor.

Cine e Sorin Ţerbea, propietarul elicopterului

În ultimii ani ghinionul parcă l-a urmărit pe Sorin Ţerbea, sponsorul FCM Târgu Mureş. În urmă cu un an casa fiicei sale a luat foc, iar acum doi ani fost închis după ce a fost  acuzat ca i-ar fi dat mită unui arbitru ca să-i favorizeze echipa într-un meci. DNA îi convocase săptămâna aceasta, miercuri, la audieri.

Pasiunea lui pentru elicoptere i-a adus numai necazuri omului de afaceri. În celebrul scandal de corupţie în care a fost implicat atât Ţerbea, cât şi fostul şef al arbitrilor, Vasile Avram, în urmă cu doi ani, mita a fost dată chiar în elicopter, susţin procurorii.

De altfel, numele dosarului instrumentat de DNA s-a numit chiar ”Mită în elicopter”. Omul de afaceri a vândut, după ieşirea din închisoare elicopterul său negru, care i-a adus ghinion, dar n-a renunţat la pasiunea sa. A cumpărat un elicopter nou pe care l-a utilizat şi ca mijloc de transport pentru echipa naţională de futsal a României.

Sorin Ţerbea este cunoscut pentru afacerile cu hoteluri, cele de salubrizare, dar şi pentru funcţia de preşedinte al Federaţiei de Futsal a României.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.