spot_img
29.5 C
Vaslui
27-iun.-2024
spot_img

Un vrancean spune că a inventat motorul care funcţionează cu aer

- Advertisement -

Motorul funcţionează fără oprire, putand fi folosit în industria automobilistică u la fel de bine poate încălzi pe timp de iarnă un bloc de locuinţe

Un vrancean crede că a descoperit perpetuum mobile. Ionescu Sava locuieşte în comuna Străoane. Este un bătranel care se apropie de 90 de ani şi povesteşte că ideea motorului său care sfidează principiile conservării energiei i-a venit cu vreo 40 de ani în urmă. Cum abia se descurcă cu pensia, nu are bani pentru a pune în operă motorul revoluţionar. Dar nu s-a putut abţine să nu sacrifice din puţinul pe care îl are şi a construit primele pistoane ale motorului care funcţionează pe un principiu magnetic. Primele experimente pozitive l-au convins pe bătranel să se încăpăţaneze să ducă ideea pană la capăt . În opinia sa, motorul său ar putea echipa navele maritime, locomotivele sau atoturismele. Şi, atenţie, ar funcţiona pe baza de aer. Într-un cilindru de inox lucreză un piston care este acţionat  magnetic. Nu a vrut să dezvăluie mai mult din “secretul” său de teamă să nu îi fure careva ideea. Mulţi ani Ionescu Sava a lucrat ca şofer mecanic pe autobuz la Focşani. ”Prima invenţie am făcut-o cand lucram la autobaza din Focşani, am realizat un utilaj care injecta vaselină la piesele în mişcare la autobuze. Am fost premiat şi, timp de cateva luni, am primit un bonus la salariu. Cand nu mi l-au mai dat, mi-am luat invenţia acasă. Motorul acesta pe principiul perpetuum mobile îl am în minte de vreo 40 de ani. Numai că nu am bani să îl realizez. După calculele mele, mi-ar trebui cam 10.000 de lei să îl realizez. Gandiţi-vă la economia pe care ar produce-o, să nu mai foloseşti deloc combustibil, doar aer şi magnetism. Va aduce o economie incalculabilă”, ne-a spus bătranul Ionescu Sava. El mai spune că motorul său ar putea fi folosit foarte bine şi pentru a produce energie pentru a încălzi blocurile de locuinţe pe timp de iarnă.

Aşa ceva este imposbil

În lumea ştiinţifică, perpetuum mobile este un vis încă neîmplinit. Profesorul, în acelaşi timp directorul Colegiului Tehnic “Edmond Nicolau”, Gabriel Danielescu, care este şi şeful de catedră la disciplinele tehnice, nu crede în invenţia de la Străoane. “Nu este posibil. Natura a demonstrat că nu există aşa ceva. Şi la mine a venit cineva şi mi-a spus să punem o elice în faţa maşinii ca să conservăm energia. Vă spun un singur lucru: cunoaştem gravitaţia şi totuşi nu putem să o producem. Ne folosim doar de efectele ei. Cand vom reuşi să producem gravitaţia, viaţa noastră se va schimba total”, ne-a spus profesorul Gabriel Danielescu. (A. IVAN)

Perpetum mobile

Bătranul şi pistonul „revoluţionar” de la viitorul motor care funcţionează cu aer

În accepţia modernă, un perpetuum mobile este un dispozitiv care îşi menţine o mişcare ciclică permanentă încălcând legile de conservare acceptate, sau încălcând ireversibilitatea fenomenelor din natură, ireversibilitate de asemenea acceptată.

sursa: http://www.ziaruldevrancea.ro/actualitatea/95509-un-vrancean-spune-ca-a-inventat-motorul-care-functioneaza-cu-aer.html

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.