spot_img
29.5 C
Vaslui
27-iun.-2024
spot_img

Ce averi au medicii vranceni

- Advertisement -

Ajutorul sporurilor de care beneficiază şi a gărzilor numeroase, unii dintre medici au reuşit să strangă şi ceva bani.Managerul Constantin Mandrilă a caştigat anul trecut bani de la Primăria Odobeşti, de la CUP SA, dar şi de la Corul „Pastorala”.Unii medici focşăneni caştigă bani şi din studiile clinice.Seful Serviciului de Medicină Legală, Silviu Lucasievici, rămane printre cei mai „bogaţi” medici cand vine vorba de salariu

Medicii vranceni cu vechime în breaslă au reuşit să strangă ceva bani de pe urma profesiei pe care o practică. Chiar dacă sunt plătiţi cu mult mai puţin decat în Occident, aceştia au reuşit pe parcursul anilor să facă averi pentru moştenitori. Cu ajutorul sporurilor de care beneficiază unii dintre ei, a gărzilor numeroase şi a nopţilor nedormite, aceştia au pus ban pe ban şi au reuşit astfel să pună şi ceva bani în conturile pe care le deţin. Acest lucru este dovedit şi prin declaraţiile de avere  pe anul 2012 ale medicilor de la Spitalul Judeţean de Urgenţă „Sf. Pantelimon”, postate pe site-ul instituţiei.

Constantin Mandrilă a adunat, anul trecut, salarii din mai multe locuri: Primăria Odobeşti, CUP sau Corul “Pastorala”

Managerul unităţii spitaliceşti, Constantin Mandrilă, nu are bani puşi deoparte, dar este dator, cel puţin după cum reiese din declaraţia de avere. Şeful spitalului declară că nu are terenuri, nu are bijuterii, nu are conturi sau depozite bancare, dar are o datorie de 24.400 euro. Pe numele acestuia este trecut un apartament din Focşani. Conform declaraţiei de avere, Constantin Mandrilă, care a preluat conducerea spitalului la sfarşitul anului trecut, a obţinut venituri în 2012 din trei locuri. A avut un salariu de 32.000 lei de la Primăria Odobeşti, a primit 2.940 lei pentru că a făcut parte din Corul „Pastorala” şi a avut şi o indemnizaţie de 5.200 lei în perioada iunie – noiembrie cand a făcut parte din consiliul de administraţie al Companiei de Utilităţi Publice (CUP) Focşani.

Medic cu salariu de 8.600 de lei

Dacă unii doctori au investit banii în terenuri sau case, alţii se pot „mandri” cu salarii frumuşele chiar dacă muncesc la stat. Dr. Silviu Lucasievici, şeful Serviciului de Medicină Legală (SML) se află printre cei mai „bogaţi” medici cand vine vorba de salariu. Acesta figurează în declaraţia de avere cu patru terenuri, o casă de locuit în Adjud şi cu mai multe depozite şi conturi bancare de 20.000 lei, 85.000 lei, 10.500 euro, 5.300 euro, 4.500 euro şi 20.000 lei. Are însă şi datorii de 34.000 lei. Medicul legist a avut însă un salariu de 104.400 lei, aproximativ 8.600 de lei pe lună, şi a mai obţinut şi 202 lei de la o firmă de asigurări. Şi dr. Viorica Andronic, medic şef laborator anatomie patologică a primit un salariu frumuşel. Deşi, în declaraţia de avere figurează cu o garsonieră şi două apartamente, are în cont 37.500 euro şi a avut un salariu de 89.958 lei. A mai obţinut însă şi la cabinetul de citologie un venit de 7.080 lei, potrivit declaraţiei de avere.

Bani din studii clinice

Directorul medical al instituţiei, cardiologul Valentin Ochean, a reuşit de-a lungul anilor să strangă ceva bani, dar şi datorii. Medicul cardiolog deţine cinci terenuri agricole, intravilane în Carligele, Odobeşti şi Vrancioaia, patru apartamente în municipiul Focşani şi o casă de locuit în comuna Carligele. Conform declaraţiei sale de avere, medicul Valentin Ochean are conturi şi depozite bancare de 15.000 lei şi 21.000 euro. Acesta are însă şi datorii în sumă de 373.000 lei. Medicul a avut un salariu de 68.546 lei, dar şi-a mai rotunjit veniturile şi cu ajutorul studiilor clinice. Aşa cum se ştie, la Spitalul Judeţean din Focşani sunt desfăşurate studii de faza III. Scopul acestora este de a furniza informaţii mai exacte despre siguranţa şi eficacitatea unui medicament în comparaţie cu tratamentul standard existent. Acţiunile de cercetare au început în urmă cu caţiva ani, cand unitatea a reuşit să obţină autorizaţie de la Ministerul Sănătăţii pentru desfăşurarea acestora. Valentin Ochean a obţinut 9.720 dolari din studiile clinice efectuate în spital. A mai primit şi 700 de lei de la Colegiul Medicilor, filiala Vrancea, dar şi 3.000 de lei de la Consiliul Judeţean Vrancea în postura de consilier. Şi şefa secţiei de psihiatrie, dr. Elena Tocari, a reuşit să obţină venituri din studii clinice. Aceasta deţine un teren în comuna Tătăranu şi o casă de locuit în Focşani, iar în cont are 42.000 de euro. A avut un salariu de 49.607 lei la Spitalul din Focşani, iar în urma studiilor clinice realizare a obţinut 9.000 de lei.

Unii medici au uitat să treacă salariile de la stat

Sunt însă şi medici care nu au dorit să treacă în declaraţiile de avere ce salarii au avut. Dr. Gheorghe Munteanu, şeful secţiei de pediatrie, dr. Ion Săndulescu, şeful secţiei de OG, şi şefa UPU, dr. Dana Mariana Dincă, nu au trecut în declaraţiile de avere salariile. Dr. Ion Săndulescu a completat însă venitul de la cabinetul privat, acesta fiind de aproape 25.000 lei. Acesta deţine două terenuri în Focşani şi în comuna Vanători, trei apartamente şi o casă, dar deţine şi un cont de 5.858 lei şi un depozit cu 132.305 lei. Are declarat şi un împrumut de 180.000 lei. Şi medicul Mariana Aignătoaie, şefa secţiei de anestezie şi terapie intensivă, deţine, potrivit declaraţiei de avere, două apartamente, unul moştenit în 2012. A obţinut anul trecut din salarii 61.000 lei, dar şi-a rotunjit veniturile şi în urma activităţii desfăşurate la o clinică privată din Focşani de unde a încasat suma de 6.000 lei. Medicul declară că a moştenit şi suma de 20.000 lei. (Raluca MANOLACHE)

sursa: http://www.ziaruldevrancea.ro/actualitatea/95486-ce-averi-au-medicii-de-la-spitalul-mare.html

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.