spot_img
29.5 C
Vaslui
27-iun.-2024
spot_img

Consilierii județeni și-au dat girul pentru achiziționarea de servicii juridice la Aeroport

- Advertisement -

Proiectul de hotărâre a fost aprobat cu o singură abținere.

Consilierii județeni băcăuani au aprobat, în ședința ordinară de vineri, ca Aeroportul Internațional “George Enescu” Bacău să poată achiziționa servicii juridice pentru rezilierea contractului de concesionare cu societatea Blue Aero. Deși în ședințele de comisii au fost destule voci care au criticat această decizie, în cadrul ședinței singurul oponent a fost democrat-liberalul Petrică Mihăilă, care de altfel s-a abținut și la votul final al proiectului.

“Să fim atenți la ce vom face de acum înainte și să învățăm din greșelile trecutului – a declarat Petrică Mihăilă. Am mai avut parte de o firmă de consultanță celebră, care ne-a asigurat că aeroportul va funcționa, care ne-a spus că totul va fi foarte frumos și ne-a dat așa explicații că nu mai puteam spune nimic și ne simțeam neștiutori. Iar acum ne-a lăsat să rezolvăm noi rezilierea contractului, după ce ei și-au luat banii de la concesionar. Am senzația că niciun moment nu a fost interesată de binele Aeroportului, ci de binele concesionarului. Cred că putem apela la serviciul consilierior juridici de la Consiliul Județean care să îl ajute, consilieze pe juristul de la Aeroport și să nu mai fie nevoie să plătim alte servicii juridice, mai ales pe vremuri de criză, când avem nevoie de bani ca de aer dacă aeroportul vine înapoi la Consiliul Județean. De aceea eu voi vota împotriva acestui proiect”. El a mai precizat că a fost circumspect încă de la semnarea contractului de concesionare și că ar fi cazul să existe mai multă atenție când este vorba de un obiectiv strategic pentru județul Bacău.

Dragoș Benea, președintele CJ Bacău, i-a dat replica alesului județean și a făcut un scurt istoric a ceea ce s-a întâmplat la Aeroport. “Acest proiect este o centură de cas.. (titate, n.r.) de siguranță pentru noi – a declarat Dragoș Benea. Clauzele de reziliere sunt foarte clare, dar vom vedea dacă vom rezilia contractul amiabil sau vom ajunge în instanță. Este o măsură de precauție, pe care o vom utiliza sau nu. Volumul de muncă la CJ este uriaș, așa că să lăsăm juriștii să își facă treaba aici. Între 2003 și 2009 noi am subvenționat Aeroportul cu aproape un milion de euro, în rest s-a susținut cu ceea ce a produs. Și nu am făcut ca în Sibiu sau Târgu Mureș, unde Consiliul Județean subvenționează biletele. După ce vom rezilia contractul vom face o analiză pertinentă și vom încerca să extindem și să modernizăm aerogara și să mărim parcarea”. Mai departe, el le-a reproșat democrat-liberalilor că au cântat prohodul Aeroportului încă de la inițierea parteneriatului public-privat și că Petrică Mihăilă se crede acum oracolul din Delphi.

La final, proiectul a fost votat cu o singură excepție, urmând ca directorul Oana Chelaru să vină din nou în CJ Bacău atunci când va achiziționa serviciile juridice și să prezinte firma sau avocatul cu care va lucra și costurile.

sursa: http://www.ziaruldebacau.ro/2013/07/26/consilierii-judeteni-si-au-dat-girul-pentru-achizitionarea-de-servicii-juridice-la-aeroport.html

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.