spot_img
29.5 C
Vaslui
27-iun.-2024
spot_img

Mai mulți medici de familie au fost reținuți de DIICOT

- Advertisement -

Autor: Nicoleta Ene

Un nou scandal cu retete compensate fictive zguduie sistemul sanitar românesc.

11 medici de familie, asistenţi si farmacisti din Vâlcea şi Dolj au fost audiati de procurorii DICOOT, iar  patru au primit au primit în cursul nopţii ordonanţe de reţinere pentru 29 de zile. Medicii de familie, asistenţii si farmacistii din judetele Dolj si Valcea  faceau parte dintr-o retea şi în mai puţin  de un an au reuşit să prejudicize bugetul statului cu aproape un milion de lei.

Potrivit anchetatorilor între 2012 si 2013 ei au eliberat peste 400 de retete fictive pe numele unor persoane asigurate reţete compensate pe care  le trimiteau spre decontare Casie de Asigurari de Sanatate Valcea.

Farmacistii vindeau apoi medicamentele  prescrise si astfel încasau bani de doua ori pe care ii imparteau cu medici de familie.„În urma perchezitiilor făcute in cursul zilei de joi  de procurorii DIICOT  Vâlcea la locuinţele, cabinetele  medicale dar şi la farmaciile invinuiţilor  au fost ridicate mai multe unitati de calculator, laptopuri, telefoane mobile, documente, cutii pline cu medicamente prescrise si suma 20.000 de lei”, se arată în comunicatul DIICOT.

Membrii grupării lucrau în localităţile Grădiştea şi Livezi din judelul Vâlcea şi in muncipiul Craiova judeţul Dolj. Printe persoanel audiate se numără şi surorile Dumitrescu, doctoriţe de familie , una dintre ele fiind soţia contabilului Casei de Asigurări de Sănătate Vâlcea, Petre Popescu.

Cei patru vor fi prezentantati astazi magistratilor Tribunalului Vâlcea cu propunerea de arestare preventiva pentru 29 de zile.  Dacă vor fi găsiţi vinovaţi pentru inselăciune, fals si uz de fals, medicii si farmacistii cercetati risca pana la 12 ani de închisoare.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.