spot_img
29.5 C
Vaslui
27-iun.-2024
spot_img

REACȚII la declarațiile agresive făcute de Lavrov

- Advertisement -

Rusia a arătat încă o dată că vrea să menţină Republica Moldova în sfera sa de influenţă, dar Chişinăul trebuie să continue negocierile pentru apropierea de Uniunea Europeană, consideră politicieni şi analişti de la Chişinău, referindu-se la declaraţiile de miercuri, 24 iulie, ale ministrului rus de externe Serghei Lavrov.

Prin declaraţiile făcute miercuri, 24 iulie, de Serghei Lavrov cu privire la aspirațiile europene ale Republicii Moldova și la condițiile pentru retragerea munițiilor din stânga Nistrului, Rusia confirmă că doreşte să menţină şi în continuare controlul asupra Republicii Moldova, susține vicepreşedintele Partidului Liberal, Valeriu Munteanu. El consideră că vor urma şi o serie de acţiuni menite să destabilizeze situaţia din Republica Moldova şi în special în zona de securitate cu regiunea transnistreană, dar Chișinăul trebuie să-şi continue parcursul european.
Şi preşedintele de onoare al Partidului Democrat Dumitru Diacov susţine că nu este un secret că Rusia vrea să menţină țara noastră în sfera sa de influenţă, dar că Republica Moldova nu trebuie să reacţioneze la aceste declarații, dar să-şi urmeze calea spre integrarea europeană.
Analistul politic Anatol Ţăranu, fost ambasador la Moscova, consideră că Rusia are tot dreptul să se informeze despre parcursul european al Republicii Moldova. În acelaşi timp, el a criticat condiţionarea impusă de Moscova privind retragerea muniţiilor de pe teritoriul Republicii Moldova după reglementarea conflictului.

O poziţie similară este exprimată şi de analistul Eduard Ţugui, care consideră că prin menţinerea trupelor şi muniţiei militare în stânga Nistrului, Rusia împiedică şi reglementarea conflictului transnistrean, dar obstrucţionează şi parcursul european al Republicii Moldova.
Serghei Lavrov a făcut declaraţiile respective cu ocazia vizitei la Moscova a ministrului afacerilor externe şi integrări europene, Natalia Gherman.

timpul.md

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.