spot_img
29.5 C
Vaslui
27-iun.-2024
spot_img

Ponta poate să convoace CSAT împreună cu o treime din membrii Consiliului. De ce nu o face?

- Advertisement -

Autor:  Dan Andronic

Faptul că premierul Ponta vrea să trimită contractul de privatizare al CFR Marfă la CSAT doar pentru a-i pasa șefului statului această responsabilitate este cât de poate de clar. Nu mai reiau aici faptul că printre atribuțiile CSAT potrivit legii de funcționare a acestei instituții nu se află aprobarea privatizărilor companiilor de stat. Dar nu pot să nu mă întreb de ce premierul Ponta nu încearcă să convoace la rândul său o ședință a CSAT, dacă tot e atât de chitit să rezolve problema CFR Marfă și crede că mai are nevoie doar de avizul CSAT pentru asta?

Potrivit articolului 6, alineatul 2 din legea CSAT, Consiliul poate fi convocat şi la iniţiativa a cel puţin o treime din numărul membrilor săi. Membrii Consiliului Suprem de Apărare a Ţării sunt: ministrul apărării naţionale, ministrul de interne, ministrul afacerilor externe, ministrul justiţiei, ministrul industriei şi resurselor, ministrul finanţelor publice, directorul Serviciului Român de Informaţii, directorul Serviciului de Informaţii Externe, şeful Statului Major General şi consilierul prezidential pentru securitate naţională. Premierul îndeplinește funcția de vicepreședinte al CSAT.

Dacă ne uităm deci pe componența CSAT, nu am nicio îndoială că premierul îi poate convinge pe miniștrii cabinetului său, membri ai Consiliului să convoace împreună CSAT. Sunt sigur că Mircea Dușa – ministrul Apărării Naționale, Radu Stroe- ministrul de Interne, Titus Corlățean- ministrul de Externe, Robert Cazanciuc- ministrul Justiției și  Daniel Chițoiu- ministrul de Finanțe l-ar asculta pe șeful GuvernuluiJ

Întrebat ieri de ce nu face acest lucru, premierul a răspuns: „Nu am folosit această procedură şi nu cred că e o situaţie atât de urgentă. Dacă nu se întâlneşte CSAT-ul în 60 de zile, probabil, dar nu va fi cazul în mod sigur, cel puţin din partea noastră. Noi suntem oameni rezonabili, cu mintea la noi”, a spus Ponta.

Părerea mea e că dacă tot a spus că își asumă răspunderea pentru privatizarea CFR Marfă, atunci la fel de bine ar putea să încerce să convoace CSAT pentru a rezolva această problemă și pentru a nu aștepta 60 de zile. Sigur, asta numai în situația în care chiar își dorește să rezolve această situație și totul nu este altceva decât un nou joc de imagine al lui Victor Ponta.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.