spot_img
29.5 C
Vaslui
27-iun.-2024
spot_img

Europa League/Pandurii – Levadia Tallinn: Cu calificarea pe Masa Tăcerii

- Advertisement -

Autor:  Daniel Nanu

Stadionul din Târgu-Jiu e gata pentru primul meci european din istorie. Urmaşii lui Brâncuşi visează deja la victoria prin care să-i elimine pe estoni.

Săptămâna trecută, Pandurii Tg-Jiu a bifat o premieră: cel dintâi meci în cupele europene din istoria de 50 de ani a clubului. Astăzi, va mai avea loc una: cea dintâi partidă de cupă europeană găzduită de stadionul „Tudor Vladimirescu”. Meciul va începe la ora 20.00 şi va fi transmis în direct de Digi Sport 1.

5.000 de bilete vândute

La Tallinn, contra Levadiei, a fost 0-0, dar gorjenii au ratat cât pentru 3 meciuri. Nu degeaba cel mai bun jucător de pe teren a fost Smichko, goal-keeperul grupării din capitala Estoniei. Suflarea gorjeană aşteaptă returul din această seară cu sufletul la gură. Aproximativ 5.000 de bilete, din totalul de 8.000 tipărite, s-au epuizat deja. Luni, ziua punerii tichetelor în vânzare, şi marţi s-au format cozi la casele de bilete, iar oficialii Pandurilor speră ca stadionul să fie plin diseară şi, împreună cu miile de fani, să salute calificarea echipei gorjene în turul 3 al Europa League. Clubul a realizat inclusiv o eşarfă specială, în culorile celor două cluburi, la preţul de 20 de lei.

Nistor i-a „citit” pe estoni

Antrenorul Cristi Pustai a rămas cu capul pe umeri şi picioarele pe pământ. „Am dominat la Tallinn, am ratat mult, dar vom fi concentraţi la maximum. Vom rămâne concentraţi şi pentru cupele europene şi pentru campionat. Când am jucat cu Gaz Metan în Europa League, a urmat un sezon foarte slab pe plan intern. Nu va fi aşa şi la Pandurii”, a declarat tehnicianul.

„La ei acasă i-am «citit», dar am avut foarte mult ghinion. De atunci am mai jucat un meci oficial (n.r. – 3-1 cu FC Braşov) şi sper să facem cadou suporterilor noştri calificarea”, a afirmat mijlocaşul Dan Nistor, unul dintre jucătorii „cheie” de la Pandurii. La rândul său, Marko Kristal, tehnicianul celor de la Levadia Tallinn susţine că echipa sa nu se va apăra cu orice preţ, deşi exact asta a făcut în capitala Estoniei: „Putem contracara echipa română doar dacă vom ataca. Pentru asta ne trebuie curaj şi încredere”.

La Târgu-Jiu însă, lumea se gândeşte la adversarul din turul III, unul mult mai puternic: Happoel Tel Aviv. Partida de diseară va fi arbitrată de o brigadă din Ungaria.

Astra, misiune dificilă

Celelalte două echipe care reprezintă România în Europa League joacă în deplasare. Petrolul merge în plimbare în Insulele Feroe, după ce a învins pe Vikingur cu 3-0 la Ploieşti. Partida va începe la ora 21.00 şi poate fi urmărită doar la Radio România Actualităţi. Misiune grea are Astra Giurgiu, la Nicosia, contra ciprioţilor de la Omonia, după acel 1-1 din tur. Giurgiuvenilor le trebuie victorie sau egal cu cel puţin 2 goluri marcate. Meciul va începe la ora 20.00 şi va fi transmis doar la Radio Actualităţi.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.