spot_img
22.4 C
Vaslui
26-iun.-2024
spot_img

Trei copii infometati de pãrinti!

- Advertisement -

Copilãrie ucisã de inconstienta pãrintilor

NEGLIJATI Trei frati din comuna Suletea au ajuns la spitalul bârlãdean în ultimul hal de slabi si bolnavi, fiind abandonati de mama retardatã si trãind în mare parte din mila vecinilor.

GRAV Din cauza conditiilor precare în care erau nevoiti sã trãiascã, trei copii dintr-o familie din comuna Suletea au fost adusi la Spitalul de Urgentã din Bârlad. Unul dintre acestia are o otitã gravã iar toti trei prezintã un retard psihic accentuat din cauza conditiilor grele în care locuiau. Slabi, amãrîti si bolnavi, cei trei micuti asteaptã acum sã se vindece dupã care nu stiu încontro sã o apuce: DGASPC ar vrea ca ei sã se întoarcã în familie, iar Primãria din Suletea ar vrea ca ei sã intre în sistem pentru a fi salvati de la o viatã de mizerie sau chiar de la moarte sigurã.  Cazul familiei a fost atent monitorizat de asistentul social din cadrul Primãriei Suletea.

La finele sãptãmânii trecute, în regim de urgentã, au fost adusi din comuna Suletea, de cãtre primarul Ciprian Tamas, trei frati (cu vârste cuprinse între 6 si 13 ani) de la Suletea la Spitalul din Bârlad, sectia Pediatrie. Copiii sunt neîngrijiti, nealimentati, slabi si bolnavi, fiind internati la sectia Psihiatrie Infantilã, o fatã fiind diagnosticatã cu otitã, iar toti trei, conform medicilor pediatri, au un retard psihic accentuat. Copiii familiei Grecianu din Suletea au stârnit mila sãtenilor si au pus la treabã asistentul social din comunã, care a monitorizat intens cazul lor. “Mama lor, dacã poate fi numitã asa, a pãrãsit domiciliul conjugal încã de pe data de 6 iunie si trãieste în concubinaj cu altcineva nemaistiind nimic de copii. Tatãl lor munceste la o stânã, declarându-ne cã este nevoit sã renunte la ei întrucât nu are puterea sã-i creascã pe toti de unul singur. Copiii au trãit pânã acum din putinul care îl cîstiga tatãl lor si din mila vecinilor. Toti au probleme medicale si necesitã îngrijiri”, a spus primarul Ciprian Tamas, cel care i-a adus pe copii cu masina la spital. Copiii au fost trimisi la medicul de familie de vecinii care le dãdeau mâncare din milã si au observat cât de bolnavi sunt. Sunt douã fetite, de 11 si 13 ani si un bãietel de sase ani. Tatãl lor, cioban la o stânã din Suletea, nu mai are puterea de a-i creste, iar mama lor a plecat la alt bãrbat din sat si nu mai vine la copii, lãsându-i în grija sotului si a vecinilor. Copiii nu au nicio sansã la o viatã normalã în mediul în care sunt crescuti.

Autoritãtile se implicã, dar copiii au nevoie de ajutor imediat

„Cazul este în atentia noastrã de mai mult timp, am consiliat-o pe mamã si am îndrumat-o în vederea îmbunãtãtirii conditiilor igienico-sanitare si asigurarea unui climat familial securizat care sã vinã în întâmpinarea nevoilor copiilor. însã în toatã aceastã perioadã în care mama a fost rugatã, obligatã sau cum vreti sã-i spuneti ca sã vinã la copii, ea nu a fãcut-o. Cele douã fete sunt la scoalã, nu au rezultate la învãtãturã, nu au hranã, sunt clar neglijate. Solicit ca DGASPC Vaslui sã facã ceva pentru ei, pentru cã familia nu se mai poate ocupa de ei, mama nu vrea sã revinã acasã, tatãl nu are cum sã-i întretinã”, a spus primarul Tamas. Nu în ultimul rând, specialistii din cadrul Directiei Copilului au discutat si cu cadrele didactice din unitatea scolarã frecventatã de doi dintre copii, care au afirmat cã performantele scolare ale acestora scãzuserã extrem de mult si nu existau sanse de îmbunãtãtire. Cazul copiilor va intra în atentia comisiei din cadrul DGASPC pentru stabilirea unei mãsuri de protectie pe termen lung ori pentru reintegrarea în familie, dacã este posibil. Cert este cã acesti micuti au nevoie de ajutor imediat, iar cine poate sã o facã, cu hãinute, mâncare, orice, este binevenit pentru ei. Pot fi gãsiti la Sectia de Pediatrie a spitalului bârlãdean (fostul spital de copii), la etajul III, sectia Psihiatrie infantilã. “Pe aceastã cale îi multumesc domnului Sergiu, patronul de la Max Pizza pentru bucuria ce le-a fãcut-o copiilor. Toti cei care ati dori sã-i ajutati (cu hãinute, încãltãminte, jucãrii, etc.) îi puteti cãuta la Spitalul de copii <<Sfântul Nicolae>> din Bârlad. întrebati de fratii Grecianu de la Suletea. Vã multumesc din suflet!”, a spus primarul Ciprian Tamas.


- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.