spot_img
29.5 C
Vaslui
27-iun.-2024
spot_img

Ponta – resemnat, liberalii cer a treia suspendare

- Advertisement -

Autor: Laura Ciobanu

PNL ia în calcul iniţierea unui nou demers de suspendare a preşedintelui Traian Băsescu. Premierul le propune liberalilor să-l ignore până la anul, când i se va termina cel de-al doilea mandat la Cotroceni.

USL a reacţionat, ca de obicei, pe două voci, faţă de decizia preşedintelui Traian Băsescu de a-l menţine pe Victor Ponta 45 de zile interimar la Ministerul Transporturilor. Liberalii l-au luat strâns în braţe pe candidatul lor, Ovidiu Silaghi, şi au fluturat ideea unei noi suspendări a preşedintelui. Ponta, în schimb, a anunţat că nu răspunde la provocări şi l-a chemat de urgenţă ieri pe fostul ministru, Relu Fenechiu, să-i dea meditaţii pe tema privatizării CFR Marfă, pentru care Băsescu i-a cerut să-şi asume responsabilitatea ca interimar la Transporturi.

Liberalii mai vor o suspendare

În PNL, o discuţie pe tema suspendării lui Traian Băsescu ar putea avea loc în a doua parte a lunii august, după cum a anunţat ieri Sorin Frunzăverde, actualmente vicepreşedinte PNL, fost, până în martie 2012, prim-vicepreşedinte PDL. Acesta a declarat că Traian Băsescu a redevenit „arogant”. „Cred că USL, evident pe cale parlamentară, chiar şi într-o sesiune specială, trebuie să înceapă demersul suspendării lui Traian Băsescu. Motive sunt suficiente, nu se poate coabita cu Traian Băsescu”, a declarat Frunzăverde.

Liberalii au emis şi un co municat de presă în care anunţă că îşi menţin opţiunea, pe Ovidiu Silaghi, despre care şeful statului spune că a fost un ministru slab al Transporturilor în Guvernul Ponta .

Ponta: „Categoric nu!”

Deşi a făcut turul televiziunilor luni seara pentru a-şi povesti „dispreţul” şi „sila” faţă de Traian Băsescu, premierul Victor Ponta nu vrea să se arunce în aventura unei noi suspendări. „Categoric nu”, a răspuns el. „Preşedintele Băsescu, văzând că nu îl mai bagă nimeni în seamă, va încerca să ne provoace, dar nu trebuie să cădem în capcană. Ceasul merge şi, la anul, vom avea un alt preşedinte”.

Ponta a contrazis afirma ţiile lui Băsescu, conform căruia câştigătorul privatizării CFR Marfă, Gruia Stoica, ar umbla „cu disperare” pe la bănci să facă rost de bani. Şeful statului se întreba dacă nu cumva vagoanele CFR Marfă vor sfârşi vândute la fier vechi pentru ca Stoica să-şi rezolve dificultăţile financiare.

Premierul spune însă că, potrivit datelor de până acum, nu este nimic în neregulă cu privatizarea CFR Marfă. „Preşedintele să îşi vadă de treaba lui, nu cred că intră în atribuţiile preşedintelui României să controleze ce fac firmele din România. De ce Băsescu îşi bagă nasul prin conturile firmelor?” s-a zburlit premierul la RTV.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.