spot_img
29.5 C
Vaslui
27-iun.-2024
spot_img

Metoda „Accidentul” face tot mai multe victime la Iaşi

- Advertisement -

Poliţiştii ieşeni se confruntă cu o avalanşă de cazuri în care ieşenii sunt înşelaţi prin metoda „Accidentul“.

O femeie de 78 de ani dintr-o localitate de lângă Paşcani a fost sunată de un presupus avocat care i-a spus că fiica ei a avut un accident şi că îi trebuie bani, fiind reţinută. Femeia, speriată de moarte, a mers repede la oficiul poştal din sat şi i-a trimis „avocatei“ suma de 1.300 de lei, atât cât avea în casă.

„Cu ocazia cercetărilor s-a stabilit că, pe data de 19 iulie, în jurul orelor 11, femeia a fost contactată pe telefonul fix de către o persoană necunoscută, care s-a prezentat a fi avocat, spunându-i că fiica sa a provocat un accident pe raza municipiului Iaşi şi, pentru a o ajuta, este necesar să-i trimită suma de 2.500 de lei. Femeia a mers la oficiul poştal, unde a depus suma de 1.300 lei. A doua zi, femeia a fost sunată de către fiica sa, ocazie cu care a constatat că a fost înşelată“, a declarat Anca Vîjîiac, purtător de cuvânt al Poliţiei.

În aceeaşi zi, o altă ieşeancă a fost sunată de un „avocat“. Acesta i-a adus la cunoştinţă că fiica ei a avut un accident rutier. Femeia a închis telefonul şi a sunat la 112, unde a reclamat faptul. „Secţia 4 Poliţie a fost sesizată prin 112 la ora 10.40 de către Elena P., de 62 de ani, din Iaşi, cu privire la faptul că fiind avocat i-a adus la cunoştinţă că fiica ei a avut un accident rutier. Femeia şi-a dat seama că poate fi victima unei infracţiuni de înşelăciune, motiv pentru care a întrerupt convorbirea“, a adăugat purtătorul de cuvânt al Poliţiei.

sursa: http://www.ziaruldeiasi.ro/stiri/metoda-accidentul-face-tot-mai-multe-victime-la-iasi–17062.html

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.