spot_img
29.5 C
Vaslui
27-iun.-2024
spot_img

Maghiarii organizează PROTESTE în peste 100 de localități din Transilvania

- Advertisement -

Preşedintele Partidului Popular Maghiar din Transilvania, Toro T. Tibor, a anunţat că, astăzi, vor avea loc manifestaţii în peste 100 de localităţi din ţară.

Oamenii sunt nemulţumiţi de proiectul de regionalizare şi vor să obţină autonomia în zona locuită majoritar de maghiari.

Preşedintele Partidului Popular Maghiar din Transilvania, Toro T. Tibor, susţine că aşa-zisul Ţinut Secuiesc trebuie să fie o regiune administrativ-teritorială de sine stătătoare şi cu statul special, potrivit România TV.

Acesta a mai spus ca în planurile actuale de regionalizare nu figurează o soluţie care să convină comunităţii maghiare şi că nu se acceptă soluţii care să fie discutate şi agreate în cadrul acestei comunităţi.

În mod concret, există două regiuni care, după părerea noastră, ar trebui să fie în primul rând regiuni administrativ-teritoriale de sine stătătoare şi cu statut special. Una din aceste regiuni este, bineînţeles, Ţinutul Secuiesc, a doua este zona de Vest a ţării, numită de noi Partium, unde credem că ar fi corespunzător şi benefic, pentru pacea interetnică şi pentru normalizarea relaţiilor româno-maghiare, să fie o regiune bilingvă cu statut special”, a precizat Toro T. Tibor.

Citiţi mai mult: Maghiarii organizează PROTESTE în peste 100 de localități din Transilvania – Social > EVZ.ro http://www.evz.ro/detalii/stiri/maghiarii-organizeaza-proteste-in-peste-100-de-localitati-din-transilvania-1048507.html#ixzz2Zaw1MUVt
EVZ.ro

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.