spot_img
29.5 C
Vaslui
27-iun.-2024
spot_img

Primarul Ciupilan respirã usurat!

- Advertisement -

IRITAT “Era si normal sã fie acest rãspuns, pentru cã Legea a fost respectatã. L-as întreba însã pe domnul senator Tãtaru, dacã eu i-as face câte o reclamatie, dupã fiecare pacient operat, cum ar fi?

DEMERSURI A fost sau nu a fost corectã cheltuirea banilor publici în unele din proiectele importante derulate la Husi? Aceasta este întrebarea la care institutii ale statului, precum Ministerul Dezvoltãrii Regionale sau DNA, au fost chemate sã se pronunte. Senatorul Nelu Tãtaru a cerut ministrilor din Ministerele de resort, ca, prin institutiile abilitate, sã verifice cheltuielile mult discutate, fãcute la parcul “Recea”, în proiectul supravegherii video a orasului, precum si în proiectul de promovare turisticã a municipiului Husi. Iatã cã ieri, Ministerul Dezvoltãrii Regionale, cel prin intermediul cãruia s-au accesat fondurile europene, a trimis rezultatul verificãrilor sale la Husi: “La cele trei proiecte a fost asigurat aspectul de legalitate si transparentã, prin publicarea documentatiei în SEAP”. Bucuros de rãspuns, primarul Ioan Ciupilan a precizat: “Era si normal sã fie acest rãspuns, pentru cã legea a fost respectatã”, a spus primarul.

Au fost discutii mari cu privire la banii investiti în trei proiecte ale Husului: parcul “Recea”, sistemul de supraveghere video si proiectul de promovare turisticã a orasului. Preturile de achizitie a unor produse au fost considerate de unii exagerat de mari, iar de aici si pânã la dispute politice aprige în jurul acestui subiect, nu a mai fost decât n pas. Senatorul Nelu Tãtaru, pentru lãmuriri, a avut câteva interventii în Senat solicitând institutiilor abilitate sã verifice situatia, pentru ca husenii sã afle cum au stat lucrurile, de fapt. Primul care s-a pronuntat este Ministerul Dezvoltãrii Regionale, care a verificat în amãnunt, în cazul celor trei proiecte, dacã s-a respectat cadrul legal, procedurile, dar si principiul transparentei în folosirea banului public.

Iatã concluziile Ministerului Dezvoltãrii!

“în privinta sesizãrii, care reprezintã interpelarea formulatã în Senatul României de cãtre un senator, privind cheltuielile “exorbitante”, care s-au fãcut pentru amenajarea parcului, subliniem faptul cã echipa de control nu este în mãsurã sã aprecieze dacã aceste cheltuieli sunt supraestimate sau nu, având în vedere faptul cã aceste cheltuieli au fost aprobate prin bugetul proiectului, a fost derulatã o procedurã de licitatie, fiind asigurat aspectul de legalitate si transparentã prin publicarea documentatiei în SEAP”. Acelasi lucru se precizeazã si în cazul celorlalte douã proiecte despre care s-au cerut lãmuriri, proiectul sistemului de supraveghere video a orasului si, respectiv, proiectul privind actiunile de marcheting si publicitate pentru promovarea turisticã a Husului. “Subliniem faptul cã echipa noastrã de control nu este în mãsurã sã aprecieze dacã aceste cheltuieli sunt supraestimate sau nu, având în vedere faptul cã aceste cheltuieli au fost aprobate prin bugetul proiectului, a fost derulatã o procedurã de licitatie, fiind asigurat aspectul de legalitate si transparentã prin publicarea documentatiei în SEAP. De asemenea, precizãm cã nu se poate stabili dacã acest proiect este o risipã de bani sau nu; atâta vreme cât proiectul a fost evaluat si acceptat de cãtre o comisie avizatã care si-a dat acceptul sunt respectate toate conditiile, prevederile legale si contractuale impuse în ideea de a se accesa si primi fonduri cu finantare nerambursabilã pe axa respectivã. Totusi, mentionãm si faptul cã nu putem constata ce s-ar fi putut face sau nu cu acesti bani, dacã s-ar fi dorit cu adevãrat, asa cum se mentioneazã în interpelare, atâta timp cât nu s-au depus proiecte si nu au fost accesate sume din finantarea nerambursabilã în domenii de mai mare importantã pentru zona respectivã”, au spus membrii echipei de control a Ministerului Dezvoltãrii.

“Fiecare ar trebui sã îsi facã treaba pentru care a fost ales”!

“Era si normal sã fie acest rãspuns, pentru cã Legea a fost respectatã. L-as întreba însã pe domnul senator Tãtaru, dacã eu i-as face câte o reclamatie, dupã fiecare pacient operat, cum ar fi? Nu ar fi bine. Fiecare ar trebui sã îsi facã treaba pentru care a fost ales, eu, pe cea de primar, dânsul pe cea de parlamentar. Eu spun cã ar fi mai bine sã facem ceva pentru orasul nostru, nu sã ne reclamãm unii pe altii”, a spus primarul Ioan Ciupilan.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.