spot_img
29.5 C
Vaslui
27-iun.-2024
spot_img

Doctorul Marcu urmãrit penal în cazul “amantei” dispãrute

- Advertisement -

NCREDIBIL în urmã cu câteva luni, pãrea de neconceput acest scenariu, ca un reputat medic precum Octavian Marcu, cu rezultate remarcabile într-o profesie deloc usoarã, sã ajungã în postura unui personaj obscur dintr-un dosar penal, în care se suspecteazã moartea unei minore, cu care acesta ar fi întretinut si raporturi sexuale.

CERCETAT Fatã de medicul bârlãdean Octavian Marcu s-a dispus începerea urmãririi penale pentru infractiunea de act sexual cu un minor, faptã prevãzutã de art.198, aliniatul 3, Cod Penal. Potrivit procurorilor criminalisti, între chirurgul Octavian Marcu si Adriana Elena Motas, în vârstã de 16 ani, din Ciocani, exista o relatie din anul 2012. Cei doi s-au cunoscut la spital, când minora a avut nevoie de unele interventii medicale. De atunci au început sã se întâlneascã mai des, cei doi întretinând relatii intime. în ceea ce priveste suspiciunea de omor, lucrurile sunt în continuare neclare. Potrivit unor surse, în autoturismul marca Mitsubishi Pajero au fost gãsite în timpul cercetãrilor urme de sânge. Se pare cã acestea ar fi de origine animalã, în contextul în care Octavian Marcu mergea adesea la vânãtoare. Pentru cã fatã de medic s-a dispus începerea urmãririi penale, el are obligatia ca în termen de 10 zile sã predea armele la un armurier autorizat.

Dintr-un medic apreciat, Octavian Marcu a ajuns un personaj dubios

Urmeazã zile grele pentru doctorul Octavian Marcu, fatã de care anchetatorii au dispus începerea urmãririi penale pentru infractiunea de act sexual cu un minor, faptã prevãzutã de art.198, aliniatul 3, Cod Penal. Este limpede cã oamenii legii detin o serie de probe importante împotriva acestuia. în urmã cu câteva luni, pãrea de neconceput acest scenariu, ca un reputat medic precum Octavian Marcu, cu rezultate remarcabile într-o profesie deloc usoarã, sã ajungã în postura unui personaj obscur dintr-un dosar penal, în care se suspecteazã moartea unei minore, cu care acesta ar fi întretinut si raporturi sexuale. Anchetatorii par decisi însã sã facã luminã în acest caz, în care datele obtinute pânã acum indicã cã medicul Marcu stie ce s-a întâmplat cu fata. Acesta a recunoscut cã între ei a existat o relatie amoroasã. S-ar fi cunoscut la spital, anul trecut, când minora a avut nevoie de îngrijiri medicale pentru un furunc. Câteva luni mai târziu, Adriana a fost din nou pacienta doctorului Marcu, pentru o operatie de apendicitã. De atunci au început sã se întâlneascã mai des, cei doi întretinând relatii intime. Toate aceste lucruri s-au aflat imediat dupã disparitia minorei. Politistii au ajuns la doctor pe baza declaratiilor colegilor de clasã care cunosteau câte ceva din povestea lor de “dragoste”. Un alt motiv care i-a condus pe oamenii legii pe aceastã pistã a fost faptul cã Adriana a cerut telefonul unei colege pentru a-i trimite un mesaj doctorului. Dupã câteva minute aceasta a plecat de la scoalã si s-a întâlnit cu el pe o stradã din apropiere. Apoi totul devine neclar. Potrivit anchetatorilor, medicul Octavian Marcu ar fi recunoscut cã s-a întâlnit cu ea si cã i-ar fi dat suma de 2.000 de lei. Acesta a mai spus cã de fapt a fost victima unui santaj din partea minorei, care i-a cerut cu douã zile înainte de disparitie 3.500 lei. Dupã ce i-a dat cei 2.000 de lei, medicul ar fi lasat-o la o intersectie în afara orasului, nestiind apoi ce s-a mai întâmplat cu ea.

Noul Cod Penal pedepseste cu ani grei de închisoare medicii care corup pacientele minore!

în ceea ce priveste infractiunile la viata sexualã, Noul Cod Penal prevede pedepse drastice pentru o faptã pe care, potrivit chiar declaratiilor sale, doctorul Octavian Marcu ar fi sãvârsit-o: întretinerea de raporturi sexuale cu propria-i pacientã, în vârstã de 15 ani. Fapta prevãzutã la art.198 din Codul Penal este pedepsitã cu închisoarea de la 3 la 10 ani si interzicerea unor drepturi. Legea prevede expres cazul în care supraveghetorul, îngrijitorul, medicul curant, tutorele, profesorul sau educatorul, folosindu-se de calitatea sa, ori abuzând de încrederea victimei sau de autoritatea ori influenta sa asupra acesteia, ajunge sã întretinã raporturi sexuale cu persoane cu vârste între 15 si 18 ani. De asemenea, dacã se constatã cã persoana care nu a împlinit 18 ani, a fost determinatã sã întretinã raporturi sexuale, prin oferirea de bani sau alte foloase, atunci pedeapsa este închisoarea de la 3 la 12 ani si interzicerea unor drepturi.

în autoturismul Mitsubishi Pajero au fost gãsite urme de sânge

Se pare cã în timpul cercetãrilor, în autoturismul Mitsubishi Pajero, cel în care Adriana Elena Motas a fost vãzutã pentru ultima oarã, au fost gãsite urme de sânge. Potrivit unor surse, acestea nu sunt de origine umanã. Printre pasiunile sale, doctorul Octavian Marcu mergea adesea si la vânãtoare si de fiecare datã folosea acest autoturism. începerea urmãririi penale fatã de medic impune si anumite mãsuri. El este obligat ca în termen de zece zile sã depunã armele la un armurier autorizat, fiindu-i suspendat dreptul de a le detine.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.