spot_img
29.5 C
Vaslui
27-iun.-2024
spot_img

Profesor data afara din examen pentru COPIAT

- Advertisement -

Un cadru didactic a fost dat afara din sala de examen de la concursul de definitivat pentru ca a incercat sa copieze. Profesorul a fost surpins asupra sa de profesorii supraveghetori in timp ce dorea sa se inspire din fituici. Acesta sustinea examenul de definitivat la fizica.

Pentru examen s-au inscris 146 de candidati, noua au absentat si alti 25 au plecat din sala de examen dupa o ora de la primirea subiectelor. Lucrarile candidatilor vor fi evaluate in centre din tara. Centrul de examen pentru concursul de defintivat a avut la Liceul cu Program Sportiv.

Subiectele si baremele integrale de la examenul de definitivat 2013 au fost publicate de catre Ministerul Educatiei. La examenul a fost extrasa varianta de subiecte numarul 3. Afisarea rezultatelor se va face pe data de 23 iulie, iar intre 23 si 24 iulie candidatii vor putea depune contestatii la centrele de examen. Solutionarea contestatiilor se va realiza in intervalul 25 – 26 iulie, urmand ca pe data de 27 iulie sa se afiseze rezultatele finale. Anul trecut, promovabilitatea la examenul de definitivat a fost de 62,23%. Potrivit Legii Educatiei Nationale, cadrele didactice care promoveaza examenul de definitivat dobandesc titlul de profesor cu drept de practica in invatamantul preuniversitar. Cadrelor didactice angajate cu contract de munca pe o perioada determinata, care au promovat examenul de definitivat, li se poate asigura continuitatea pe postul didactic/catedra ocupat(a), prin hotararea consiliului de administratie din scoala respectiva. Persoanele care nu promoveaza examenul de definitivare in invatamant pot participa la cel mult doua alte sesiuni ale acestui examen, in conditiile reluarii de fiecare data, anterior sustinerii examenului, a stagiului de practica cu durata de un an scolar, se mai arata in lege. Persoanele care nu promoveaza examenul de definitivare in invatamant pot fi angajate in sistemul national de invatamant preuniversitar numai pe perioada determinata, cu statut de profesor debutant. (Petronela Rotariu)

Sursa: http://evbt.ro/Articol/Social/2013-07-19/Profesor+data+afara+din+examen+pentru+COPIAT.html

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.