spot_img
29.5 C
Vaslui
27-iun.-2024
spot_img

Dezastru pe bani publici: 800.000 de euro irosiţi pe un port de agrement care s-a ruinat înainte de a fi terminat

- Advertisement -

* Portul de ambarcaţiuni realizat la Galaţi din fondurile Ministerului Turismului şi Primăriei s-a ruinat înainte de a fi terminat

După mulţi ani de aşteptare, în 2010, Galaţiul ar fi trebuit, la modul teoretic, să-şi facă debutul pe piaţa turismului fluvial. Atunci, pe malul Dunării şi-a făcut apariţia un port de ambarcaţiuni, ridicat din bani europeni, care ar fi trebuit să-i scutească pe proprietarii de bărci din Galaţi de drumurile la Brăila sau Tulcea. Din păcate, lucrurile au fost făcute prost încă din faza de proiect. Drept urmare, primul îngheţ mai serios a distrus o mare parte din port.
Iniţial, investiţia de la Galaţi a fost realizată cu fonduri de la Ministerul Turismului. În total, valoarea portului a fost de 3.558.291 de lei, din care zece la sută a reprezentat-o contribuţia locală, restul fiind investiţia Ministerului Turismului.
În ciuda sumei consistente cheltuite pentru un debarcader modest (căci asta este amintitul port), finalitatea este un deyastruoasă. Zilele trecute, unul dintre proprietarii de ambarcaţiuni a sunat la redacţia “Vieţii libere”, plângându-se de condiţiile oferite. “După ce că plătim o grămadă de bani, cei care administrează acest aşa-zis port de ambarcaţiuni îşi bat joc de noi. În momentul în care vrei să-ţi cobori ambarcaţiunea pe apă, rampa de acces este blocată de maşinile şmecherilor şi nimeni nu se oboseşte să le îndepărteze. Mai mult, teoretic, pe timpul nopţii, portul este păzit. Eu am rămas fără câteva echipamente din barcă şi mi s-a spus că, potrivit contractului, nu este responsabilitatea lor”, a spus omul.

Cititi mai mult:
sursa: http://www.viata-libera.ro/eveniment/44307-stiri-galati-viata-libera-dezastru-pe-bani-publici-800000-de-euro-irositi-in-portul-de-agrement

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.