spot_img
29.5 C
Vaslui
27-iun.-2024
spot_img

Rămășițele a trei deținuți politic, descoperite în urma săpăturilor de la Târgu Ocna

- Advertisement -

O echipă formată din doi arheologi caută rămășițele victimelor comuniștilor de la Penitenciarul – Spital din Târgu Ocna.

Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului și Memoria Exilului Românesc (IICCMER), în parteneriat cu Muzeul Național de Istorie al Transilvaniei (MNIT) din Cluj-Napoca, a început din 15 iulie 2013 o nouă campanie de investigații arheologice în Târgu-Ocna. La fața locului a ajuns o echipă de arheologi formată din Gheorghe Petrov, Horațiu Grozea și Paul Scrobotă. Aceștia caută osemintele foștilor deținuți politici, care au decedat în Penitenciarul-Spital de la Târgu-Ocna, pentru deshumarea și identificarea acestora. Intervenția arheologică este autorizată de Ministerul Culturii și se desfășoară cu acceptul Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului.

Prima intervenție în cimitirul de lângă biserica ortodoxă cu hramul Sfinții Împărați Constantin și Elena, aflată în apropierea penitenciarului, a avut loc în luna septembrie 2011. Bilanțul primei zile de săpături din 2013 se rezumă la descoperirea a cinci morminte, dintre care doar trei sunt ale deținuților politici, unul stabilindu-se că aparține unui defunct din perioada în care penitenciarul a funcționat ca ospiciu, iar celălalt este al unui localnic. Cum au ajuns la aceste concluzii, ne-a explicat Gheorghe Petrov, arheolog la Institutul pentru Investigarea Crimelor Comunismului:

Cititi mai mult: http://www.ziaruldebacau.ro/2013/07/18/ramasitele-a-trei-detinuti-politic-descoperite-in-urma-sapaturilor-de-la-targu-ocna.html

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.