spot_img
29.5 C
Vaslui
27-iun.-2024
spot_img

842 de accidente grave produse în ultimii patru ani în Vrancea

- Advertisement -

Ministrul de interne a prezentat o situaţie a accidentelor produse în judeţ.Cele mai puţine victime s-au înregistrat în 2011.Ministrul Radu Stroe a prezentat Parlamentului o strategie pentru ca numărul accidentelor să se reducă simţitor în perioada următoare

Ministrul Afacerilor Interne, Radu Stroe, a prezentat, la solicitatea deputatului liberal Laurenţiu Ţigăeru Roşca, situaţia accidentelor rutiere produse în ultimii patru ani pe şosele din Vrancea. Astfel, potrvit celor prezentate de ministrul de interne începand cu anul 2009, în Vrancea s-a înregistrat o scădere constantă a numărului de accidente rutiere grave şi a persoanelor rănite grav, iar numărul celor decedate a fost relativ constant, cu excepţia anului 2011, cand s-a înregistrat o scădere de 42 la sută. În ultimii patru ani în judeţ s-au produs 842 de accidente, în ordine 233, 229, 193 şi 187. Numărul persoanelor decedate a fost în fiecare an de 56, cu excepţia anului 2011 cand au murit doar 33 de persoane. Conform celor prezentate de ministrul Stroe, activitatea Serviciului Rutier Vrancea a avut doi piloni importanţi, respectiv latura preventivă şi cea de impunere a respectării legii. În acest sens au fost organizate 316 de întalniri cu elevi din unităţile de învăţămant din judeţ. Pentru reducerea accidentelor de circulaţie au fost propuse administratorilor de drumuri o serie de măsuri ce care să îmbunătăţească siguranţa rutieră prin refacerea semnalizării, atat pe orizontală cat şi pe verticală. De asemenea, au fost instituite restricţii de viteză pe anumite tronsoane de drumuri, în special pe şoseaua E 85, unde în cursul anului 2012 s-au înregistrat 61 de accidente grave grave soldate cu 29 de persoane decedate şi 59 de răniţi grav.

Pietonii şi mopediştii, principalii vinovaţi pe şosele

Pietonii şi mopediştii au fost cei care au îngroşat serios numărul persoanelor decedate. Traversările neregulamentare sau manevrele greşite ale unor conducători de mopede fără cunoştinţe rutiere au dus la creşterea numărului de victime. Ministrul Radu Stroe a prezentat Parlamentului obiectivele următoarei perioade. “În cadrul acestor planuri de măsuri se va acţiona cu precădere pentru combaterea principalelor trei cauze generatoare de accident, respectiv, imprudenţa pietonilor, viteza neadaptată la condiţiile de drum şi abaterile comise de conducătorii de mopede”, a spus Stroe. Acesta a vorbit şi despre un plan de măsuri pentru sezonul rece 2013-2014. “Se vor lua măsuri specifice pentru asigurarea fluenţei traficului rutier, în special pe drumurile naţionale şi în zonele turistice împreună cu reprezentanţii Secţiei de Drumuri Naţionale şi ai administraţiei locale. Intensificarea măsurilor de prevenire este necesară, astfel încat la finalul anului 2013, judeţul Vrancea să se înscrie pe un trend descendent în ceea ce priveşte numărul de morţi în accidente rutiere, raportat la valorile în registrate în anii 2011 şi 2012, obiectivul fiind atingerea ţintei strategice stabilite de Comisia Europeană, respectiv reducerea cu pană la 50 la sută pană în anul 2020 a numărului de morţi în accidente rutiere comparativ cu anul 2011”, a mai precizat ministrul de interne. (Dan CHIRIAC)

“Alege Viaţa!”

În scopul menţinerii trendului descendent al accidentelor rutiere precum şi pentru îndeplinirea obiectivului stabilit de reducere cu trei la sută, în anul 2013, a numărului persoanelor decedate în accidente de circulaţie, a fost întocmit un program local de creştere a siguranţei rutiere “Alege Viaţa!”, pentru asigurarea unui climat de ordine şi siguranţă pe drumuri şi reducerea victimizării în urma accidentelor. De asemenea a fost întocmit un plan de măsuri la nivelul Biroului de drumuri Naţionale pentru a se evita accidentele produse pe E 85.

sursa: http://www.ziaruldevrancea.ro/actualitatea/95055-842-de-accidente-grave-produse-in-ultimii-patru-ani-in-vrancea.html

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.