spot_img
29.5 C
Vaslui
27-iun.-2024
spot_img

Calul de pe E 85 a fost luat de proprietar cu taxiul din Focşani!

- Advertisement -

Legea rutieră nu prevede nicio sancţiune dacă alergaţi calul pe langă maşină

Cunoscuţi pană acum ca transportatori de fier vechi, oamenii din comuna Slobozia Bradului au mai născocit ceva: să plimbe calul cu taxiul! Poliţia Rutieră a reuşit să stabilească filmul evenimentelor de duminică, în timpul cărora un cal a ajuns să fie legat de un taxi şi plimbat cu maşina pe şoseaua europeană 85, în apropierea comunei Goleşti. Poliţiştii au stabilit că proprietarul animalului, un bărbat din comuna Slobozia Bradului, a venit la un taximetrist din Focşani şi l-a rugat să-l transporte pană în localitatea de domiciliu. Taximetristul a refuzat ferm în prima fază, gandindu-se că nu are cum să urce un cal într-o Dacia Logan. Bărbatul din comuna Slobozia Bradului a insistat şi i-a propus şoferului de pe taxi o altă variantă: el să stea pe scaunul din dreapta cu geamul dechis şi să ţină de căpăstru animalul, care va fi condus pe langă maşină. În cele din urmă, tentat probabil şi de suma de bani oferită, taximetristul a acceptat targul şi a plecat în cursa nebună, în trafic fiind filmat cu telefonul mobil de un conducător auto indignat, care a încărcat filmul pe Youtube. “Şoferul a acceptat ca proprietarul calului să se urce în dreapta şi să ţină animalul de căpăstru. Cei doi bărbaţi au fost identificaţi, dar legea rutieră nu prevede nicio sancţiune în acest sens”, ne-a spus comisarul şef Alexandru Cara, de la Serviciul Poliţiei Rutiere. Gestul a fost comentat de toate televiziunile naţionale, iar reprezentanţii asociaţiilor de protecţie a animalelor au reacţionat virulent, cerand sancţionarea drastică a conducătorului auto. Poliţiştii de la Circulaţie au susţinut însă că asociaţiile de protecţie a animalelor ar putea sesiza Direcţia Sanitar – Veterinară, abilitată să aplice amenzi. Potrivit Legii nr. 205/2004, privind protecţia animalelor, deţinătorii de animale au obligatia de a asigura protecţia şi bunăstarea acestora. Mai mult, potrivit legii, transportatorii au obligaţia de a transporta animalele în condiţii corespunzătoare pentru a evita rănirea sau epuizarea fizică a acestora.(D. CHIRIAC, C. MARIN)

15.07.2013-ora 23,30:Un vrancean a legat calul de Dacie şi a luat-o la goană pe E85

Poliţia Rutieră nu a avut nici o reacţie

Un şofer a fost filmat de un coleg din trafic în timp ce aproape că tara după maşina la volanul căreia se afla … un cal. Filmuleţul, realizat pe Drumul European 85, undeva în apropierea localităţii Golesti, a făcut ieri înconjurul ţării şi a starnit indignare din partea tuturor celor care l-au vizionat, mai ales din partea reprezentanţilor asociaţiilor de protecţie a animalelor care cer oamenilor legii să-l identifice pe autor. Omul care a legat calul de Dacia cu număr de Vrancea circula cu viteză, astfel încat bietul animal era obligat să alerge pe langă autoturism pentru a nu fi tarat pe şosea. Nu se ştie dacă omul era sau nu proprietarul calului, dar este cert că acesta nu este un iubitor de animale. Printre cei care au comentat ieri la posturile de televiziune gestul şoferului se află şi avocata Paula Iacob. “Aş spune că este bestialitate. Individul este şi un infractor la legea circulaţiei deoarece a pus în pericol nu numai un animal, ci a dovedit cruzime şi faţă de oamenii de pe şosea care erau puşi în pericol de modul cum acesta mergea”, a spus la RTV avocata Paula Iacob. În calitate de reprezentantă a unei asociaţii de protecţie a animalelor, avocata a cerut oamenilor lergii să-l identifice pe autor. Poliţia Rutieră nu a avut nici o reacţie pană la închiderea ediţiei, în ciuda faptului că în filmuleţ se vedea numărul de înmatriculare al maşinii. Potrivit înregistrării, filmuleţul a fost înregistrat pe 14 iulie, în jurul orelor 18.00. (M. V.)

Vezi sursa cu video  : http://www.ziaruldevrancea.ro/actualitatea/94977-un-vrancean-a-legat-calul-de-dacie-si-a-luat-o-la-goana-pe-e85.html

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.