spot_img
29.5 C
Vaslui
27-iun.-2024
spot_img

UIMITOR. O femeie a făcut cancer la ochi din cauza expunerii la soare

- Advertisement -

Autor: Ana-Maria Adamoae

O femeie din Marea Britanie a fost diagnosticată cu o boală destul de rară: cancer de piele localizat pe globul ocular, potrivit Daily Mail.

După ce a avut probleme cu vederea timp de câteva săptămâni, Joanne Hill (42 de ani) s-a dus la un control oftalmologic, crezând că i se vor prescrie ochelari de vedere.

Însă, după ce medicul a observat ceva ciudat la ochiul drept, i-a recomandat să facă de urgență investigații complexe, în urma cărora femeii i s-a spus că are o aluniță malignă pe retină.

„Nu mi-a venit să cred. Nu aveam niciun simptom și, fără un echipament special, nici nu putea fi detectat. A fost ca un șoc pentru că nu am avut probleme de sănătate și fac mereu sport. Procedura a fost destul de dureroasă, la fel și perioada de recuperare”, spune Joanne Hill, potrivit Daily Mail.

Potrivit medicilor, cel mai mare grad de risc îl au persoanele roșcate și cu tenul deschisc, cele care stau multă vreme la plajă sau sunt expuse unei cantități foarte mari de raze UV. De asemenea, sunt mai expuse și persoanele cu vârsta de peste 50 de ani.

„Este o tumoră mai rar întâlnită, ale cărei cauze exacte nu sunt cunoscute încă. Apar mai des în cazul persoanelor cu ochi de culoare deschisă, deoarece au un nivel mai mic de la melanină. Iar pentru protecție sunt recomandați ochelarii de soare”, explică medicul oncolog Jane Maher.

Citiţi mai mult: UIMITOR. O femeie a făcut cancer la ochi din cauza expunerii la soare – Panorama > EVZ.ro http://www.evz.ro/detalii/stiri/uimitor-o-femeie-a-facut-cancer-la-ochi-din-cauza-expunerii-la-soare-1047788.html#ixzz2ZC4jC17d
EVZ.ro

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.