spot_img
29.5 C
Vaslui
27-iun.-2024
spot_img

Zvonul despre competiția dintre Moldova și Ucraina A FOST DEZMINȚIT

- Advertisement -

În cadrul unui interviu, difuzat la un post de radio din România, Iulian Chifu, consilierul președintelui Băsescu, a infirmat zvonurile conform cărora, la Vilnius, „R. Moldova ar trece pe planul secund sau terț și că Europa și-ar fi întors fața de la Moldova, uitându-se mult mai zâmbitor spre Ucraina”.

„Din acest punct de vedere lucrurile sunt de necomentat, e vorba de zvonuri. RM este în prim-planul acestei transformări și a încheiat negocierile în privința Acordului de Asociere, Acordului de liber schimb aprofundat și cuprinzător. Mai mult, RM este în faza a doua a negocierii liberalizării regimului de vize și este primul stat din grupul statelor Parteneriatului estic, ajuns în această fază de negociere. De altfel, există perspectiva semnării Acordul de Asociere, Acordul de liber schimb și celui de liberalizare a vizelor.

Acești pași extrem de importanți sunt cruciali și sper ca autoritățile RM să poată să obțină consensul și susținerea națională puternică pentru reformele necesare. Cu această ocazie, putem să închidem și subiectul unei pseudo-competiții, pentru că ea nu există între Republica Moldova și Ucraina.

Ucraina are parafate aceste acorduri, nu Acordul de liberalizare a vizelor, unde este cu un pas în spatele RM, însă are un set de probleme care au apărut după momentul acesta al parafării”, a opinat Iulian Chifu.

Timpul.md (A.G.)

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.