spot_img
29.5 C
Vaslui
27-iun.-2024
spot_img

Ce se-ntâmplã, doctore?

- Advertisement -

SEMNE DE INTREBARE Pe parcursul anchetei privind disparitia Adrianei Elena Motas, în vârstã de 16 ani, din Ciocani, au tot apãrut în prim plan doar doi suspecti: medicul Octavian Marcu si prietenul fetei, Stefan Tofan. Cu toate acestea, existã indicii cum cã în ecuatie ar intra si sotia chirurgului, doctorul Daniela Marcu, sefa sectiei de Neurologie din cadrul Spitalului “Elena Beldiman” din Bârlad. Conform unor surse, aceasta ar fi aflat de relatia amoroasã dintre sotul sãu si minorã, si chiar i-a surprins în câteva rânduri. Pe de altã parte, potrivit unor apropiati ai tatãlui doctorului Marcu, acesta s-ar fi confesat cã bãiatul sãu este nevinovat, dar cã probabil acoperã pe cineva si de aceea are declaratii contradictorii. El mai crede cã acea persoanã este foarte importantã în viata fiului pentru cã numai asa se explicã de ce si-a sacrificat întreaga carierã. Sã fie Daniela Marcu implicatã în acest caz? De mentionat cã aceasta a mai trecut printr-o dramã, când primul sot a fost ucis în scara blocului, autorii rãmânând si în prezent necunoscuti.

Aceastã ipotezã nu este deloc întâmplãtoare. Asa cum am mentionat si în editia de ieri a ziarului nostru, un martor prezent la audieri în urmã cu ceva timp ne-a declarat cã a surprins o discutie între Daniela Marcu, sotia chirurgului si mama Adrianei. între cele douã femei s-ar fi iscat o discutie aprinsã în care prima i-ar fi reprosat cã fiica avea un tupeu extraordinar si cã ar fi surprins-o în câteva rânduri în cabinetul sotului. Dacã acest aspect este adevãrat, înseamnã cã Daniela Marcu cunostea aventura sotului cu fata. A luat vreo mãsurã? Cunoscuti ai familiei Marcu ne-au spus cã în urmã cu câteva luni cei doi au fost în pragul divortului. De asemenea, prin spital circulã zvonuri potrivit cãrora dupã accidental vascular suferit suferit în urmã cu cîtiva ani, Daniela Marcu ar avea probleme de comportament, atât în relatia cu pacientii, cât si cu colegii. în altã ordine de idei, potrivit unor apropiati din anturajul tatãlui doctorului Marcu cãrora acesta li s-ar fi confesat, se pare cã el crede în nevinovãtia fiului dar simte cã ascunde ceva, cã acoperã pe cineva. Tatãl este convins cã Octavian nu si-ar fi distrus cariera decât dacã este vorba de o persoanã importantã din viata lui, pe care face tot posibilul sã o scoatã basma curatã si de aceea s-a încurcat în dese rânduri în declaratii. Este posibil cã acesta sã se fi referit la sotia doctorului? Prima cãsãtorie a Danielei Marcu s-a sfârsit în mod tragic. Vlad Stirbu, fostul sot al acesteia, a fost gãsit mort în conditii suspecte în scara unui bloc din Iasi. Autorii crimei nu au fost descoperiti pânã în prezent. La acel moment au fost suspecti niste interlopi din Piatra Neamt, care,atentie, erau un fel de apropiati ai familiei parintilor acesteia.

Doctorul Marcu are un comportament simulat

Apropiati ai doctorului Marcu ne-au povestit câteva aspecte din viata acestuia care denotã lipsa de seriozitate si un infantilism greu de explicat în conditiile în care are o meserie nu tocmai usoarã. Se spune cã acesta mergea împreunã cu cel mai bun prieten (doctorul Ianculescu) prin supermarket-urile din Iasi, umpleau cãrutul cu tot felul de lucruri scumpe dupã care îl abandonau la casã. Acesta era modul lor de distractie în timpul liber. Un alt zvon care circulã prin Bârlad este acela cã în urmã cu câteva luni doctorul Marcu ar fi avut un accident de circulatie chiar cu autoturismul cercetat de oamenii legii în ultimele zile, în cazul disparitiei minorei. Acesta ar fi lovit un autoturism Logan, dar culmea, nu a ales calea firmei de asigurare, dar a preferat sã-i cumpere proprietarului un alt autoturism. A dorit doctorul Marcu sã ascundã ceva?

Ginecologul Andronache, victimã colateralã

S-a fãcut luminã si în cazul medicului care a fãcut chiuretajul fetei dispãrute. Dupã ce anchetatorii au stabilit cã aceasta a rãmas însãrcinatã cu doctorul Marcu, era imperios necesar de aflat conditiile în care aceasta a fãcut avortul, mai ales cã în cazul unei fete de 16 ani era obligatoriu consimtãmântul pãrintilor. Medicul care si-a asumat aceastã intervenetie va trebui sã dea socotealã pentru cã la insistentele unui coleg de breaslã a efectuat chiretajul, desi legea interzice acest lucru. Este vorba despre Mihail Andronache, seful sectiei de Ginecologie de la spitalul Bârlad, un bun prieten cu Octav Marcu. Mai mult decât atât, acest amãnunt poate cântãri fooarte mult în ipoteza în care doctorul amorez era santajat de elevã. Un posibil motiv al santajului, sarcina nedoritã nu mai putea fi luat în calcul.

Sotii Marcu au solicitat concediu de odihnã

Scandalul din ultimele zile i-a determinat pe sotii Marcu sã depunã cerere de concediu de odihnã pentru o perioadã de o lunã. Conducerea spitalului a acceptat solicitarea celor doi, regretând în acelasi timp lipsa a doi profesionisti, poate cei mai buni din domeniul fiecãruia. Este limpede cã în aceste conditii sotii Marcu nu îsi mai puteau desfãsura activitatea. Reamintim cã au trecut mai bine de cinci luni de la disparitia minorei Adriana Elena Motas, în vârstã de 16 ani, din Ciocani. în tot acest timp, fata a fost cãutatã atât în tarã, cât si în strãinãtate, dar fãrã rezultat. Pe parcursul anchetei au iesit la ivealã lucruri teribile. Suspectii principali în acest caz: doctorul Octavian Marcu si prietenul fetei, Stefan Tofan, în vârstã de 26 de ani. Primul pentru cã a fost ultimul care a vãzut-o pe Adriana în viatã, iar cel de-al doilea pentru cã a plecat la scurt timp din tarã, fãrã sã se intereseze de soarta acesteia. în noaptea de 12 spre 13 iulie, cei doi au fost chemati din nou la Vaslui pentru audieri. în acest sens, procurorii criminalisti au solicitat sprijinul unor specialisti din Bucuresti pentru a-i supune pe suspecti testului poligraf. Stefan Tofan a trecut cu bine testul, dar nu acelasi lucru s-a întâmplat si cu medicul Octavian Marcu. Existând suspiciunea de omor, oamenii legii au întocmit dosar de cercetare penalã. Pe parcursul zilei de 13 iulie politistii si procurorii criminalisti au efectuat mai multe perchezitii, atât la Camera de gardã a Spitalului Municipal de Urgentã “Elena Beldiman”, cât si la Bãdeana, unde doctorul Octavian Marcu detine un teren. De asemenea, a fost cercetatã si masina chirurgului, un Mitsubishi Pajero, în care Adriana Motas s-ar fi urcat în ziua disparitiei.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.