spot_img
29.5 C
Vaslui
27-iun.-2024
spot_img

PSD Cluj cere demisia lui Emil Boc pentru cazul de incompatibilitate al viceprimarului Şurubaru

- Advertisement -

Preşedintele PSD Cluj-Napoca, Mircea Jorj, a sesizat Prefectura Cluj în legătură cu cazul de incompatibilitate al viceprimarului Gheorghe Şurubaru şi-i cere primarului Emil Boc să-şi dea demisia.

Gheorghe Şurubaru a demisionat, joi, din funcţia de viceprimar al municipiului Cluj-Napoca, dar a fost reales în funcţie în aceeaşi zi.

‘Vom acţiona cu pârghiile legale. Se va face o sesizare la Instituţia Prefectului din partea grupului de consilieri ai USL, în care vom atrage atenţia că această şedinţă de îndată n-a respectat condiţiile legale de întrunire a ei, nici condiţiile de formă, astfel încât această hotărâre de CL prin care a fost reales într-un mod cu totul penibil acest viceprimar Şurubaru de către dl Emil Boc să fie suspendată în contencios, pentru că produce efecte negative asupra tuturor actelor semnate de către dl Şurubaru’, a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă, Mircea Jorj.

Acesta mai spune că toate actele semnate de Gheorghe Şurubaru sunt lovite de nulitate şi că se pune problema tragerii la răspundere chiar din punct de vedere penal.

‘Dincolo de faptul că actele respective sunt lovite de nulitate absolută, vreau să vă atrag atenţia că această calitate de administrator al societăţii comerciale n-a fost înscrisă în declaraţia de interese, caz în care constituie faptă penală’, a menţionat Mircea Jorj.

Viceprimarul municipiului Cluj-Napoca, Gheorghe Şurubaru (PDL), a demisionat, joi, din funcţie, dar a fost ales din nou în aceeaşi zi.

El a fost ales prin vot secret, într-o şedinţă de îndată convocată de primarul Emil Boc, după ce demisionase cu două ore înainte, într-o şedinţă ordinară.

Gheorghe Şurubaru a fost singurul candidat şi a obţinut 14 voturi pentru, de la consilierii PDL şi ai UDMR.

Consilierii USL şi PP-DD au absentat de la şedinţă pe motiv că nu vor să aleagă un viceprimar ”în viteză, fără o decizie matură”.

Viceprimarul municipiului Cluj-Napoca, Gheorghe Şurubaru, a demisionat, în aceeaşi zi, din funcţie, la finalul unei şedinţe ordinare a Consiliului Local. El a spus că a demisionat din motive personale şi că rămâne consilier local.

Pe 11 iunie, Prefectura Cluj a cerut încetarea mandatului de viceprimar al lui Gheorghe Şurubaru pe motive de incompatibilitate, după ce el a fost acuzat de liderul PSD Cluj-Napoca, Mircea Jorj, că a fost, timp de un an, viceprimar şi asociat şi administrator al unei firme.

AGERPRES.ro

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.