spot_img
21.3 C
Vaslui
28-sept.-2024
spot_img

Ministrul Radu Stroe l-a avansat post-mortem la gradul de sublocotenent pe pompierul mort în misiune la Feteşti

- Advertisement -

Ministrul Afacerilor Interne, Radu Stroe, l-a avansat post-mortem la gradul de sublocotenent pe pompierul Gabriel Boitan, din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Barbu Catargiu” al judeţului Ialomiţa, care şi-a sacrificat viaţa în timpul unei misiuni de salvare desfăşurată în municipiul Feteşti.

Potrivit unui comunicat emis vineri de Ministerul Afacerilor Interne (MAI), totodată Radu Stroe i-a conferit post-mortem lui Gabriel Boitan medalia Emblema de onoare a Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU) pentru fapte de eroism şi sacrificarea vieţii în misiune.

Conducerea MAI va lua măsurile necesare pentru a acorda familiei drepturile financiare cuvenite conform legii.

De asemenea, personalul MAI poate contribui benevol, în semn de solidaritate, la ajutorarea familiei lui Gabriel Boitan, răspunzând unui apel umanitar lansat vineri de secretarul de stat Constantin Cătălin Chiper, coordonator al IGSU.

Pe numărul unic pentru apeluri de urgenţă 112 s-a primit joi, în jurul orei 14,00, o sesizare referitoare la faptul că în municipiul Feteşti doi muncitori au fost surprinşi sub un mal de pământ în timp ce efectuau lucrări la sistemul de canalizare.

La faţa locului s-au deplasat un echipaj de salvatori şi un echipaj SMURD de la Garda de Intervenţie Feteşti, din care făcea parte şi plutonierul Gabriel Boitan.

Ajunşi la locul evenimentului, după evaluarea rapidă a situaţiei şi luarea unor măsuri de protecţie a malului, în condiţiile crizei de timp cauzată de starea victimelor, s-a luat decizia ca trei pompieri să coboare pentru salvarea acestora. Folosind echipamentul specific acestor intervenţii, pompierii au reuşit să-l scoată pe unul dintre muncitori, dar când au încercat să-l extragă pe cel de-al doilea un mal de pământ s-a surpat peste salvatori.

Cu toate că cei trei pompieri au fost scoşi la scurt timp de sub malul de pământ, din păcate, din cauza loviturilor suferite la torace, pentru Gabriel Boitan eforturile personalului medical de a-l resuscita au fost zadarnice.

În cei cinci ani de carieră militară ca pompier salvator Gabriel Boitan a participat la numeroase intervenţii, aflându-se permanent la datorie şi oferindu-le tuturor camarazilor un exemplu de curaj, profesionalism şi dăruire.

Gabriel Boitan era căsătorit şi avea doi copii.

AGERPRES.ro

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.