spot_img
29.5 C
Vaslui
27-iun.-2024
spot_img

IGPR: Traficul rutier pe autostrada A2 şi pe DN1 va fi monitorizat cu un elicopter din dotarea IGAv duminică

- Advertisement -

Traficul rutier pe autostrada A2 şi pe DN1 duminică va fi monitorizat cu un elicopter din dotarea Inspectoratului General de Aviaţie (IGAv) al MAI iar în weekend peste 10.000 de poliţişti vor asigura fluenţa traficului rutier şi vor preîntâmpina producerea unor evenimente grave.

Potrivit unui comunicat al Poliţiei Române, de vineri până duminică peste 10.400 de poliţişti vor fi la datorie. Acţiunile desfăşurate de poliţiştii structurilor de poliţie rutieră, ordine publică, prevenire, transporturi şi intervenţie rapidă la acest sfârşit de săptămână urmăresc reducerea riscului rutier, în special a evenimentelor produse pe fondul vitezei excesive, precum şi prevenirea faptelor ce pot leza avutul public şi privat, viaţa şi integritatea corporală a persoanelor.

Pentru asigurarea respectării regimului legal de viteză şi prevenirea evenimentelor rutiere, pe lângă prezenţa activă în trafic poliţiştii rutieri vor folosi şi echipamentele de supraveghere video a traficului rutier şi măsurare a vitezei de deplasare a autovehiculelor, o atenţie deosebită fiind acordată căilor rutiere către litoral şi staţiunile turistice montane.

Oamenii legii vor acţiona pentru menţinerea climatului de ordine şi siguranţă publică, prevenirea faptelor antisociale şi depistarea persoanelor care prin conduita lor încalcă prevederile legale. Totodată, poliţiştii au în atenţie şi zonele în care sunt organizate tabere şcolare sau sunt planificate activităţi cultural-educative la care participă copii.

În cadrul acestor acţiuni vor fi angrenaţi 1.840 de poliţişti rutieri, care vor acţiona cu 427 de aparate radar, 7.835 de poliţişti de ordine publică şi 72 de poliţişti din cadrul structurilor de prevenire.

De asemenea, pentru prevenirea activităţilor comerciale ilicite desfăşurate pe trenuri şi în staţiile de cale ferată, precum şi pentru o călătorie în siguranţă, Poliţia Transporturi acţionează în trenurile de călători şi în aerogări.

Pe principalele trenuri care se deplasează către litoralul Mării Negre şi staţiunile turistice vor patrula 665 de poliţişti din structurile de poliţie transporturi.

Pe lângă aceste activităţi, vor avea loc acţiuni pentru verificarea legalităţii transportului public de persoane, iar pe raza municipiului Bucureşti poliţiştii vor acţiona pentru respectarea normelor rutiere de conducătorii de motociclete şi mopede.

Poliţiştii structurilor de prevenire vor distribui materiale informative şi le vor oferi sfaturi utile cetăţenilor pentru a-şi proteja bunurile şi a evita astfel să devină victime ale infracţiunilor.

AGERPRES.ro

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.