spot_img
29.5 C
Vaslui
27-iun.-2024
spot_img

Judetul Botosani pe ultimul loc la studii superioare

- Advertisement -

Judetul Botosani se numara printre judetele tarii cu cel mai mic numar de persoane cu studii superioare, raportat la populatia totala a judetului. Cel putin asta se deduce din cifrele prezentate de statisticieni dupa finalizarea Recensamantului populatiei. Ne consolam insa cu datele care nu ne plaseaza judetul printre primele la rata analfabetismului. Dar, nu suntem nici printre cei cu cel mai scazut procentaj al persoanelor nestiutoare de carte.

Trebuie sa recunoastem ca datele statiticienilor arata o situatie nefericita: in judet, mai mult de jumatate din populatie are un nivel de instruire scazut. Mai exact, este vorba de 57,13 la suta din locuitorii judetului, care au cel mult studii gimnaziale. Asta a relevat Recensamantul Populatiei din 2011. Statisticienii botosaneni au prezentat de curand un raport in acest sens in care au aratat si ca doar 7,03 la suta din persoanele are au domiciliul in judet au studii superioare.
“Din totalul populatiei stabile de 10 ani si peste, 57,13 la suta au nivel scazut de educatie (primar, gimnazial sau fara scoala absolvita), 35,84 la suta nivel mediu ( postliceal, liceal, profesional sau tehnic de maistri) si 7,03 la suta nivel superior. La 20 octombrie 2011 erau 6281 persoane analfabete”, se arata in raportul intocmit de catre specialistii din cadrul Directiei Judetene de Statistica Botosani.

www.evbt.ro

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.