spot_img
29.5 C
Vaslui
27-iun.-2024
spot_img

ATENȚIE: CAD BOLOVANI ȘI BORCANE CU GEM ÎN CENTRUL BACĂULUI

- Advertisement -

Băcăuanii care trec noaptea prin centrul orașului pot avea surpriza să se trezească loviți cu bolovani, borcane cu gem, legume sau resturi de pâine.

Un personaj cu apucături cel puțin ciudate a devenit spaima administratorilor societăților comerciale și a proprietarilor de mașini care își parchează autoturismele în centrul municipiului Bacău, pe strada Nicolae Bălcescu. Respectivul personaj, aruncă cu bolovani, cu resturi de pâine, legume sau borcane cu gem, asupra trecătorilor, în vitrinele magazinelor și înspre mașini.

Atacurile au loc cu precădere pe timpul nopții, iar “ghiulelele” sunt aruncate de la etajul unui apartament situat în blocul “Select”, de lângă complexul “Luceafărul”. Mulți dintre băcăuanii care se odihneau pe băncile din centru au fost fugăriți de individul respectiv, iar unii dintre ei s-au ales cu traume. “Mă odihneam într-o seară pe o bancă – spune Miruna Oprea – când, la un moment dat a trecut razant pe lângă mine un borcan cu murături. Am încremenit de spaimă, gândindu-mă că mă putea lovi în cap și puteam muri pe loc.

Unul din bolovanii aruncați de locatarul cu apucături nocturne a nimerit portiera unei mașini, parcată se sensul opus de mers. Piatra aruncată în stradă, a ricoșat și a înfundat portiera mașinii. Proprietarul a observat acest lucru a doua zi dimineață și a făcut plângere la poliție. “Cazul este în atenția noastră – declară inspectorul principal Narcisa Butnaru, purtător de cuvânt la Inspectoratul de Poliție Județean Bacău. Există trei sesizări în acest sens, iar polițiștii încearcă să identifice persoana care se face responsabilă de astfel de fapte”. Plângerile au fost făcute de doi proprietari de mașini și de administratorul unei societăți comerciale care s-a ales cu geamul spart.

Atacator pândit de copii

Copiii care locuiesc în centrul orașului au devenit “informatorii” polițiștilor. Oamenii din zonă spun că astfel de situații se întâmplă de câțiva ani încoace. “Anul trecut – spune un tânăr care locuiește în zonă – a fost prins un astfel de individ, cu ajutorul copiilor. În urma sesizărilor făcute de păgubiți, polițiștii au venit la blocul respectiv, au stat de vorbă cu locatarii, însă, marele ajutor a venit din partea copiilor de la blocurile vecine. Ei le-au spus polițiștilor că individul care aruncă cu borcane locuiește la etajul cinci, din blocul respectiv. Însă, când s-au dus polițiștii după el, au stabilit că tânărul are probleme psihice”. De atunci și până în prezent, s-au repetat atacurile, însă, puțini sunt cei care au făcut plângere la poliție, neștiind pe cine să reclame exact. În ultima vreme, atacurile s-au repetat, iar în baza sesizărilor făcute de băcăuani, polițiștii au deschis un dosar penal în care fac cercetări pentru comitarea infracțiunii de distrugere.

www.ziaruldebacau.ro

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.