spot_img
29.5 C
Vaslui
27-iun.-2024
spot_img

Ministrul economiei de la Chişinău va efectua o vizită în România

- Advertisement -

Corespondentul Agerpres, Cornel Ciobanu, transmite: Vicepremierul şi ministru al economiei din Republica Moldova, Valeriu Lazăr, va efectua la sfârşitul săptămânii curente o vizită de lucru în România, unde va purta discuţii cu oficiali de la Ministerul Economiei şi va vizita zona industrială Ploieşti.

Valeriu Lazăr are programate întrevederi cu omologul său român Varujan Vosganian, cu ministrul delegat pentru energie, Constantin Niţă, dar şi cu responsabili de construcţia gazoductului Iaşi-Ungheni de la Agenţia Naţională Rezerve Materiale, Transgaz, Transelectrica, potrivit unui comunicat al Ministerului Economiei de la Chişinău. Părţile vor aborda o serie de subiecte legate de lansarea, la 27 august, a construcţiei gazoductului Iaşi-Ungheni, dar şi de dezvoltarea relaţiilor bilaterale în domenii, precum cel industrial, comercial, infrastructura calităţii, IMM-uri, etc.

Totodată, Valeriu Lazăr va avea întâlniri cu conducerea Judeţului Prahova şi va vizita o serie de parcuri industriale situate în acest judeţ, cunoscut în România pentru experienţa de succes în atragerea investiţiilor industriale şi de logistică. Printre acestea se numără Prahova Industrial Parc (primul parc industrial din România), Parcul Industrial ALIANSO BUSINESS PARK, Parcul Industrial Ploieşti- PIP, dar şi întreprinderi industriale cum ar fi producătorul de sucuri naturale Timbark, potrivit aceleaşi surse.

AGERPRES.ro

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.