spot_img
29.5 C
Vaslui
27-iun.-2024
spot_img

S-A ALES PRAFUL DE PODUL DE LA GÂRLENI

- Advertisement -

Lucrările au început în trombă, dar au fost abandonate, din cauza ploilor și a lipsei banilor. De aproape două luni pe șantier nu a mai fost văzut picior de muncitor. Locuitorii din zonă se plâng că trăiesc într-un nor de praf permanent, în timp ce nervii conducătorilor auto sunt întinși la maximum. Pentru PSD podul a fost bun de capital electoral când l-au vopsit portocaliu.

Podul din comuna Gârleni a ajuns un morman de moloz, pământ și asfalt. Anunțate în trombă, lucrările de reparații s-au oprit din lipsa banilor așa că acum se merge spre Piatra Neamț pe ruta ocolitoare de lăngă pod. De ani buni acesta a devenit un coșmar pentru toți, deoarece el se află într-o eternă stare de reparație, dar nu se cunoaște nimic. Până acum două luni, de ani întregi, pe podul de câteva zeci de metri lungime s-a circulat pe o singură bandă de mers. A fost umplut cu indicatoare rutiere care nu au făcut decât să îi bage în ceață pe conducătorii auto.

Podul bun pentru PSD numai în campania electorală

PSD-ul a fost preocupat mai mult de imagine și de lupta cu PDL-ul decât să repare podul. În pragul campaniei electorale de la locale, pesediștii în frunte cu Dragoș Benea, președintele PSD Bacău s-au grăbit să vopsească podul în portocoliu, în goana după voturi. Acum, Guvernul este condus de un premier PSD, apropiat de Benea, dar se pare că banii promiși pentru construcția podului s-au rătăcit în drumul dintre București și Bacău. De-a lungul anilor, autoritățile au făcut lobby pentru acestă lucrare, fără succes. Cei care au de suferit sunt conducătorii auto și locuitorii. Primarul comunei spune că este conștient de problemă, dar drumul este național și nu poate să intervină. “Praful care se ridică acolo este într-adevăr o problemă – a declarat Valentin Flenchea, primarul comunei Gârleni. Acesta este drum național și de mult timp sunt probleme la acel pod. Compania Națională de Drumuri a scos la licitație lucrarea de modernizare a podului și din câte am înțeles lucrările stagnează pentru că nu au fost alocați banii de la Companie”. Reprezentanții Secției de Drumuri Naționale din județul nostru susțin că lucrările au stagnat din cauza ploilor și că nu știu nimic despre termenul de finalizare. “Nivelul apelor a fost mare în ultima perioadă și nu se poate turna fundația podului – a declarat Iulian Vasiliu, șef la Secția Drumuri Naționale Bacău. Nu știu cine finanțează aceste lucrări, cât costă sau cât vor dura. Despre praful din zonă vă pot spune că este normal să fie așa pentru că este șantier. Se mai udă din când în când cu apă. Nu avem ce face, trebuie să suportăm dacă vrem pod nou!”.

Locuitorii din comuna Gârleni sunt disperați

Sătenii trăiesc într-un nor de praf permanent de aproape două luni. Oamenii sunt disperați pentru că toate bunurile le sunt acoperite de praf și mai ales că sunt nevoiți să îl inhaleze zilnic. Pentru cei care locuiesc în imediata apropiere a zonei unde se execută lucrările viața a devenit un adevărat coșmar. La orice oră din zi sau noapte ste un nor de praf care se poate observa încă din depărtare.

Vasile David: “De mai bine de o lună și jumătate nu se poate sta deloc aici din cauza prafului. Tot ce avem în gospodării este plin de praf. Trebuie să stăm tot timpul cu geamurile închise la case. Trec mașini și ridică praful și noi suntem obligați să îl inhalăm. Nu îmi este de mine cum îmi este de copiii ăștia mici. Se pot îmbolnăvi. Am mai udat noi, dar nu putem face față. S-au apucat de lucrări și le-au lăsat în stadiul acesta, în care îl vedeți”.

Niculina Balint: “Stau cu furtunul în mână și ud cu apă de dimineață până sera prin curte și aici, în față, pe șosea. M-am săturat de atâta praf. Nu pot pune haine la uscat pentru că se umplu de praf și trebuie să le întind în casă. Am făcut sesizări peste tot la Mediu, la Primărie, la Consiliul Județean și nimic. Au venit cu o mașină și au stropit vreo două zile după care gata. Mă tem pentru siguranța copiilor mei pentru că înghit praf toată ziua. Cine va răspunde dacă vor păți ceva? Noaptea este jale pentru că trec mașini de mare tonaj și stârnesc foarte mult praf”.

Ion Volovatic: “Zi și noapte numai praf. Aproape că nu se mai poate respira. Cât timp a plouat a fost mai bine dar acum nu mai poți sta aici. Ne-am adunat noi oamenii cu lopeți și am mai luat din praful care se strânge pe șosea, am încercat să măturăm dar degeaba. La scurt timp se strânge la loc. Dacă nu se va face nimic nu ne rămâne decât să blocăm drumul să nu mai treacă mașini pe aici”.

www.ziaruldebacau.ro

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.