spot_img
29.5 C
Vaslui
27-iun.-2024
spot_img

IGPR: Doi urmăriţi internaţional suspectaţi de omor, respectiv furt calificat, depistaţi

- Advertisement -

Poliţia Română informează că doi urmăriţi internaţional de autorităţile germane suspectaţi de omor, respectiv furt calificat au fost depistaţi.

„Poliţiştii Direcţiei de Investigaţii Criminale au depistat, cu sprijinul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale din IGPR, două persoane urmărite internaţional de autorităţile germane suspectate de comiterea infracţiunilor de omor, respectiv furt calificat, infracţiuni comise pe teritoriul Germaniei”, se arată într-un comunicat transmis duminică de Poliţia Română.

Poliţiştii Direcţiei de Investigaţii Criminale din IGPR, beneficiind de suportul specialiştilor Direcţiei Operaţiuni Speciale din Poliţia Română au depistat, pe raza municipiul Bucureşti, un bărbat de 34 de ani împotriva căruia autorităţile judiciare din Germania au emis un mandat european de arestare pentru comiterea infracţiunii de omor şi furt calificat în bandă organizată.

Bărbatul este suspectat că pe 11 decembrie 2012 împreună cu alţi complici s-a deplasat în oraşul Bous, unde ar fi pătruns prin forţarea sistemelor de închidere ale unei locuinţe, cu scopul de sustrage diverse bunuri.

Suspecţii au fost surprinşi de proprietarul locuinţei şi pentru că ar fi putut fi ulterior recunoscuţi aceştia l-ar fi ucis pe bărbat prin blocarea căilor respiratorii.

După uciderea proprietarului suspecţii ar fi căutat prin toate camerele imobilului şi ar fi sustras mai multe bunuri de valoare din imobil.

Suspectul a fost prezentat Curţii de Apel Bucureşti, iar instanţa a emis pe numele său mandat de arestare pentru 29 de zile în vederea predării acestuia autorităţilor judiciare germane. Acesta a fost încarcerat în Centrul de Reţinere şi Arest Preventiv al Poliţiei Capitalei.

În altă ordine de idei, poliţiştii Direcţiei de Investigaţii Criminale din IGPR împreună cu poliţişti din cadrul Poliţiei Municipiului Lupeni, beneficiind de suportul informativ al specialiştilor Direcţiei Operaţiuni Speciale din Poliţia Română au desfăşurat vineri o acţiune în urma căreia au depistat un tânăr urmărit internaţional de autorităţile judiciare din Germania, care au emis pe numele său un mandat european de arestare pentru furt din locuinţe.

„Din cercetările poliţiştilor a reieşit faptul că la data de 18 martie M. Cosmin împreună cu alţi complici ar fi pătruns prin efracţie într-un imobil din oraşul german Schwalbach, de unde ar fi sustras bijuterii în valoare de 5.800 de euro. La data de 22 martie, folosind acelaşi mod de operare suspectul împreună cu alţi membrii ai bandei ar fi pătruns într-un imobil din oraşul Puttlingen, de unde au sustras bijuterii a căror valoare nu este cunoscută până în prezent”, precizează sursa citată.

Suspectul a fost prezentat Curţii de Apel Alba, care a emis pe numele său un mandat de arestare pentru 29 de zile, acesta fiind încarcerat în arestul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Hunedoara, în vederea predării autorităţilor judiciare din Germania.

AGERPRES.ro

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.