spot_img
29.5 C
Vaslui
27-iun.-2024
spot_img

Descinderi la Iaşi în clanul „Brigada“: „Regina“ a fost capturată

- Advertisement -

Soţia lui Viorel Oarză, liderul clanului mafiot „Brigada“, cea supranumnită „regina clonării cardurilor“ de presa italiană, a fost arestată ieri la Iaşi în baza unui mandat italian. Soţul ei, văr că interlopul ieşean Cătălin Băcăuanu, este acuzat că a pus pe picioare prima reţea de mafioţi români din Italia.

Destructurarea clanului mafiot „Bri­gada“ a continuat ieri la Iaşi, prin arestarea soţiei „generalului“ Vio­rel Oarză. Supranumită „Regina clonării cardurilor“ de către presa ita­liană, Alina Ursache (36 de ani), consoarta ieşeanului care a băgat în sperieţi nordul Italiei, se ascundea într-o casă de pe strada Vasile Ure­che. Pe numele ei, anchetatorii din Torino au emis un mandat european de arestare pe 19 iunie, în ziua în care gruparea „Brigada“ a fost pusă la pământ. „Regina“ a fost ridicată marţi noaptea, iar ieri a fost dusă la Curtea de Apel Iaşi, acolo unde in­stanţa a decis arestarea pentru cinci zile. Ea urmează să fie extrădată au­to­­rităţilor din Torino. „Din actele trans­mise de autorităţile judiciare so­li­citante rezultă că numita Ur­sa­che Alina-Maria, este cercetată pen­tru participarea, începând din luna martie 2009 şi până în prezent, la activitatea infracţională a unei gru­pări organizate, care se ocupa de trafic de droguri, exploatarea pros­tituţiei, falsificare de carduri de credit urmată de retragerea ilegală a fondurilor, contrabandă, valorificare de bunuri furate, conducătorul grupării criminale fiind soţul său. Pedeapsa maximă prevă­zută în Codul penal italian pentru această faptă este închisoarea până la 30 de ani“, a precizat Florin Căşuneanu, procurorul general al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Iaşi.
Anchetatorii italieni susţin că Alina Ursache primea de la soţul ei, Viorel Oarză, ordine cu privire la mu­tările mafioţilor din clanul „Bri­gada“. Oarză, văr de-al interlopului ieşean Costel Băcăuanu, se află în prezent încarcerat într-o închisoare din Torino şi conducea operaţiunea infracţională din spatele gratiilor.

A răpit o jurnalistă

Reţeaua infractorului ieşean a fost catalogată de autorităţile din Peninsulă ca fiind prima de tip mafiot formată exclusiv din cetăţenii aceleiaşi ţări străine. Organizat pe diferite paliere, clanul „Brigada“ avea o paletă largă de infracţiuni: de la trafic de persoane, stupefiante, ră­piri în vederea extorcării, clonări de carduri sau contrabandă de ţigări. Alina Ursache se ocupa de filiera in­fracţiunilor bancare ale „Brigăzii“. „Regina“ a mai fost condamnată în tre­cut după ce, la începutul anilor 2000, a răpit o jurnalistă din Boto­şani pe care a obligat-o să se prostitueze.

Clanul „Brigada“: 20 de arestări până în prezent

Clanul „Brigada“ a fost destructurat pe 19 iunie în urma unei acţiuni în forţă a autorităţilor italiene. 20 de români au fost arestaţi până acum. La percheziţii au fost confiscate mari sume de bani, arme sau dro­guri. De asemenea, au fost puse sub sechestru şi cluburi de noapte de­ţinute de membrii grupării. Despre gruparea „Brigada“ presa din Italia a scris că era cea mai violentă din Nordul Italiei. „Până acum, se credea despre românii din Italia că nu comit mari infracţiuni, ci se limi­tează la furturi/mai ales de cupru/şi la violenţă împotriva persoanelor; dar joi, Echipa mobilă din Torino, prin dezmembrarea unei grupări in­fracţionale de tip mafiot, compusă în întregime din cetăţeni ro­mâni, a demonstrat că asistăm la un salt de calitate. Mafia româ­neas­că există în Peninsulă şi este la fel de violentă ca mafia din regiu­nea Campania, Camorra, ca cea din Calabria, ‘Ndrangheta, sau ca cea din Sicilia, Cosa Nostra“, a scris cotidianul Corriere della Sera din Milano.

www.ziaruldeiasi.ro

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.