spot_img
29.5 C
Vaslui
27-iun.-2024
spot_img

ZECI DE MII DE AMENZI pentru șoferi în doar două săptămâni!

- Advertisement -

Aproape 60.000 de sancţiuni contravenţionale au fost aplicate conducătorilor auto, în două săptămâni, majoritatea pentru nepurtarea centurii de siguranţă, informează Poliţia Română.

În perioada 10-23 iunie au fost aplicate 58.335 de sancţiuni contravenţionale, dintre care 53.330 pentru nefolosirea centurii de siguranţă de către şoferi şi pasageri, iar 321 de amenzi pentru nefolosirea căştilor de protecţie omologate de către conducătorii de motociclete/mopede.

Totodată, au fost constatate 4.684 de abateri privind folosirea telefonului mobil în timpul mersului de către conducătorii auto fără dispozitiv sau accesorii de tip „handsfree”.

În perioada 10-23 iunie poliţişti din cadrul structurilor rutiere din ţară, sub coordonarea Direcţiei Rutiere din IGPR, au desfăşurat activităţi ce au avut drept scop conştientizarea conducătorilor de autovehicule şi a pasagerilor aflaţi în acestea cu privire la necesitatea folosirii centurii de siguranţă şi a dispozitivelor de retenţie omologate, atât de către conducătorii auto, cât şi de pasagerii aflaţi în autovehicule.

Totodată, s-a urmărit respectarea normelor legale în ceea ce priveşte folosirea căştilor de protecţie omologate de către conducătorii de motociclete/mopede, precum şi folosirea telefonului mobil de către conducătorii auto cu dispozitiv sau accesorii de tip „handsfree”.

capital.ro

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.