spot_img
29.5 C
Vaslui
27-iun.-2024
spot_img

Sâmbătă, spectacol aerian pe cerul Bacăului

- Advertisement -

Băcăuanii vor avea parte de exerciții demonstrative și concursuri pentru copii. Un MiG 21 Lancer va deschide spectacolul aerian. Intrarea este liberă, iar accesul se face pe la SC Aerostar SA.

Sâmbătă, 6 iulie 2013, Flotila 95 Aeriană Bacău organizează un miting aerian dedicat Centenarului Aeronauticii Militare Românești. Accesul la eveniment este liber, iar băcăuanii care vor să asiste la spectacolul aerian au acces în zona destinată activităților prin strada Condorilor (SC Aerostar SA), începând cu ora 9.00. “Manifestarea – declară lt.col. Adrian Plotogea, ofițer de relații publice la Flotila 95 Aeriană – se desfășoară în parteneriat cu Instituția Prefectului, Consiliul Județean, Primăria Bacău și SC Aerostar SA Bacău. În cadrul evenimentului vor fi prezentate la sol și în zbor aeronave din cadrul Forțelor Aeriene Române și ale operatorilor civili”.

Activitatea va debuta la ora 10.00 cu un ceremonial militar și religios, care va fi urmat de evoluțiile aeriene ale aparatelor de zbor. “Spectatorii – spune comandor Valerică Vrăjescu, comandantul Flotilei 95 Aeriene – vor asista la un exercițiu demonstrativ de căutare și salvare cu participarea parașutiștilor militari. Este vorba despre recuperarea unui pilot catapultat în teritoriul inamic. Prin astfel de activități vrem să le arătăm băcăuanilor pentru ce ne pregătim”.

Momentele demonstrative vor alterna cu salturile cu parașuta și concursurile pentru copii. Astfel, între orele 10.00 – 12.00, vor fi prezentate în zbor și la sol aeronavele MiG 21 Lancer, IAR 99 Șoim, IAR 330 Socat, L39 Albatros, Zlin, EC 135, IAR 316, avioane ultraușoare și girocoptere. Surpriza evenimentului din acest an constă în evoluția aparatelor IAR 99 Șoim, vopsite tricolor.

sursa: http://www.ziaruldebacau.ro/2013/07/03/sambata-spectacol-aerian-pe-cerul-bacaului.html

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.